Disa mënyra për të humbur peshë pa dietë apo stërvitje! - Gazeta Express
string(54) "disa-menyra-per-te-humbur-peshe-pa-diete-apo-stervitje"

Ushqimi/Dieta

Gazeta Express

10/05/2024 22:10

Disa mënyra për të humbur peshë pa dietë apo stërvitje!

Ushqimi/Dieta

Gazeta Express

10/05/2024 22:10

Shërbejeni ushqimin në porcione të shumta të vogla- Kjo metodë është e dobishme.

Një studim i ndau vaktet e vetme në pjesë më të vogla për të testuar nëse njerëzit prisnin të ndiheshin më të ngopur pasi kishin ngrënë të njëjtën sasi ushqimi në njësi të veçanta.

Lexo Edhe:

Ata zbuluan se duke i ndarë ushqimet në tre ose gjashtë pjesë të veçanta, niveli i pritur i ngopjes së pjesëmarrësve ishte më i madh. Një person mund të përpiqet gjithashtu të ndajë oraret e vakteve në disa porcione të vogla, në vend që të vendosë gjithçka në një pjatë.

Përdorni një pjatë më të vogël- Kur njerëzit shërbejnë ushqim në një pjatë, ata priren të përfundojnë të gjithë ushqimin në atë pjatë. Ata mund të ulin kaloritë e tyre me përpjekje minimale duke zvogëluar madhësinë e pjatës së tyre ose sasinë e ushqimit që vendosin në të. Dy studime të vitit 2017, zbuluan se studentët e universitetit vendosin vazhdimisht më pak ushqim në një pjatë kontrolli të porcionit të veçantë.

Një pjatë e kontrollit të porcionit ka tregues të madhësisë vizuale për grupet e ushqimit thelbësor, duke i lejuar njerëzit të rregullojnë porcionet e tyre pa hamendje. Pllakat e kontrollit të porcionit janë të disponueshme në disa dyqane dhe në internet.