Dedikimet për Nexhmije Pagarushën dhe përpunimet e këngëve të saj - Gazeta Express

Arte

Gazeta Express

08/02/2020 16:33

Dedikimet për Nexhmije Pagarushën dhe përpunimet e këngëve të saj

Arte

Gazeta Express

08/02/2020 16:33

Ndarja nga jeta e Bilbilit të Këngës Shqipe, Nexhmije Pagarusha, ka prekur e mërzitur të gjithë shqiptarët, duke përfshirë këtu edhe komunitetin artistik, i cili më shumë se çdokush respektoi, nderoi dhe vlerësoi veprën e Pagarushës.

Gazetar: Shpend Lipa

Në ditëlindjen e 86-të të Pagarushës, Behluli bashkë me Learta Jakupin, erdhën në një këngë dedikuar pikërisht bilbilit të këngës.

Krahas Shyhrete Behlulit, edhe shumë këngëtarë të tjerë kanë realizuar këngë për Pagarushën, madje në qershor të vitit 2018-të, bashkëpunim me të solli Violetë Kukaj, njëherësh mike e ngushtë e saj. “Mbushni gotat”, shënoi projektin më të veçantë të Kukajt.