Çmimet në PriFest, filmi më i mirë ballkanik ndahet mes ‘Toka Brenda Meje’ dhe ‘Blaga’s Lessons’ - Gazeta Express
string(114) "cmimet-ne-prifest-bashkeprodhimi-i-kosoves-zvicres-e-bullgarise-nderohet-me-cmimin-per-filmin-me-te-mire-ballkanik"

Çmimet në PriFest, filmi më i mirë ballkanik ndahet mes ‘Toka Brenda Meje’ dhe ‘Blaga’s Lessons’

Arte

Gazeta Express

18/09/2023 15:12

‘Çmimi Vjosa Berisha’ – Hyjnesha e Kuqe për filmin më të mirë Ballkanik: ndahet mes filmave TOKA BRENDA MEJE nga Fisnik Maxville (Kosove, Zvicer) dhe BLAGA’S LESSONS nga Stefan Kumandarev (Bullgari).

Çmimet për filmat më të mirë:

Lexo Edhe:

Mirënjohje speciale për filmin e shkurtër: HOME OF THE HEART nga Sarah Saidan, Francë;

Filmi më i mirë i shkurtër: ROAD TRIPPER, nga Christophe Granger, Francë

Filmi më i mirë i metrazhit të mesëm:

SI NÉ VAJ nga Aulona Selmani, Zvicërr;

Hyjnesha e Artë për aktoren më të mirë Eli Skorcheva për filmin BLAGA’S LESSONS, Bullgari;

Hyjnesha e Artê për aktorin më të mirë shkon për vëllezërit binjak Edgar Morais

Rafael Morais nga filmi NJË FILXHAN KAFE DHE KÊPUCË TË REJA VESHUR, Shqipëri;

Hyjnesha e Artë për regjinë më të mirë ndahet mes Fisnik Maxville dhe Stefan Kumandarev;

Hyjnesha e Artë – Çmimi i PriFest-it për arritje vjetore në kinematografi për kineastin vendor, shkon për:

producentin VALON BAJGORA

‘Çmimi Vjosa Berisha’ – Hyjnesha e Kuqe per filmin me te mirë Ballkanik:

ndahet mes filmave TOKA BRENDA MEJE nga Fisnik Maxville (Kosove, Zvicerr) dhe BLAGA’S LESSONS nga Stefan Kumandarev (Bullgari).

Çmimet e PriForum-it:

Best Pitch AWARD Vanessa Redgrave in amount of 1000 EUR goes to BIG IN GAZI BABA from North Macedonia given by Neptun;

Color Grading in Services in amount of 10K given by In My Country Postproduction House goes to HAPPY FAMILY – TURKEY;

Final Mix in Sound Postproduction in Services in amount of 10K given by In My Country Postproduction House goes toEVERYBODY DIES ON THE NEWS, Bulgaria;

AWARD in amount of 1000 EUR for Izraeli projects only goes to SECOND WIFE;

IKONE STUDIO PRIZE – 7K in services for Camera Equipments goes to LUCKY US from Kosovo;

KOSOVO CINEMATOGRAPHY CENTER AWARD for the Best Pitch in amount of 3000 EUR will be devided in two projects:

1500 EUR for MEDUSA – Albania

1500 Euro for I MUST GO DOWN BY THE SEA AGAIN – Kosova.