Çmimet më Festivalin Ndërkombëtar të Monodramës në Kosovë - Gazeta Express
string(57) "cmimet-me-festivalin-nderkombetar-te-monodrames-ne-kosove"

Arte

Gazeta Express

18/06/2024 15:38

Çmimet më Festivalin Ndërkombëtar të Monodramës në Kosovë

Arte

Gazeta Express

18/06/2024 15:38

Në Natën Solemne të Festivalit Ndërkombëtar të Monodramës në Kosovë MONOAKT 2024 në Teatrin Dodona Juria Ndërkombëtare në përbërje: Nina Mazur (Ukrain/Gjermani), Tatiana Czepurnyi ( Gjermani), Svetlana Ivanova ( Ukrain/ Qipro) ndau çmimet si më poshtë:

– Shfaqja më e mirë e Festivalit GRAND PRI – Monodrama “Z. Ibrahim dhe lulet e Kuranit”, realizuar nga Marius Donkin, Bullgari.

Lexo Edhe:

– Regjia më e mirë e Festivalit -Alvydas Vizgirda, Lituani ne shfaqjen “Fabijonas”

-Aktori më i mirë i Festivalit – Ismet Azemi, Kosovë, në shfaqjen “Artisti në tavan”.

– Aktorja më e mirë e Festivalit – Dungaamaa Chimedtseye, Mongoli, në shfaqjen “E dashura ime. Ky është vetëm fillimi”.

– Çmimi Special (për tekstin e shfaqjes Hedy) – Heather Massie, në shfaqjen HEDY! Jeta dhe shpikjet e Hedy Lamarr, SHBA.

– “Çmmi – Monoperformansa më e mirë” – Zana Berisha

– “Çmimi – Monostripi më i mirë – Fiona Abdullahu.

– “Çmimi për Vepër Jetësore” – Safete Rogova

– “Çmimi për Vepër Jetësore – Post Mortum” – Haqif Mulliqi