“Çka nëse historia do të na përkiste neve?” - Gazeta Express
string(40) "cka-nese-historia-do-te-na-perkiste-neve"

“Çka nëse historia do të na përkiste neve?”

Arte

Gazeta Express

11/08/2022 17:16

Të martën, në kuadër të ekspozitës “ Çka nëse historia do të na përkiste neve?” u mbajt turi kuratorial me kuratoren Kumjana Novakova dhe bisedat me artistet belit sağ dhe Norika Sefa në Shtëpinë e Shani Efendiut.

Veprat e përfshira të artisteve belit sag dhe Norika Sefa në “Çka nëse historia do të na përkiste neve?” janë: belit sağ, şifa (Hümeyra, Maral, Rengin), Instalimi në tre ekrane, 7′ 41″ (2019-2021), video nga belit sağ

Lexo Edhe:

Interpretuese: Hümeyra Yıldırım, Maral Jefroudi, Rengin Çelik

Dizajni i zërit: Sergio González Cuervo

Dizajni i instalimit: Merve Bedir

Koncepti dhe ideja nga pamjet e arkivit të Norika Sefa, arkivi familjar.

Kujtojmë se ekspozita “ Çka nëse historia do të na përkiste neve?”, kuruar nga Kumjana Novakova do të qëndrojë e hapur deri më 30 shtator, në Shtëpinë e Shani Efendiut.

/Gazeta Express