Citroen pritet të heq dorë nga motorët me naftë - Gazeta Express

AutoTech

Gazeta Express

07/05/2021 1:55

Citroen pritet të heq dorë nga motorët me naftë

AutoTech

Gazeta Express

07/05/2021 1:55

Edhe pse ende nuk është konfirmuar zyrtarisht, ekzistojnë të gjitha shanset që Citroen së shpejti të bashkohet me kompanitë e makinave që kanë hequr dorë nga motorët me naftë.

Ndërsa disa pretendojnë se skandali “Dieselgate” i Volkswagen është fajtor për gjithçka, të tjerët thonë se elektrizimi i përgjithshëm është “fajtor” për uljen e popullaritetit të motorëve me naftë në makinat e pasagjerëve, shkruajnë mediat e huaja.

Sidoqoftë, Citroen është ndër kompanitë e fundit të makinave që së shpejti heqin dorë nga zgjedhjet e motorit me naftë dhe shenjat e fundit erdhën me modelin e prezantuar së fundmi C5 X, i cili u ofrohet klientëve evropianë vetëm në kombinim me motorët me benzinë dhe motorin hibrid, pjesë e i cili (përsëri) është vetëm motori me benzinë.

Një tendencë e tillë është shprehur gjithashtu nga njeriu i parë i kompanisë franceze Vincent Cobée, i cili tha në deklaratat e fundit për shtyp se përfaqësimi i modeleve të Citroen të mundësuar nga motorë me naftë është drastikisht më i ulët se pesë vjet më parë, dhe trendi në rënie vazhdon./telegrafi