Cilin iPhone duhet të blej dhe veçanërisht kur është koha për ta blerë atë - Gazeta Express

AutoTech

Gazeta Express

16/09/2021 1:09

Cilin iPhone duhet të blej dhe veçanërisht kur është koha për ta blerë atë

AutoTech

Gazeta Express

16/09/2021 1:09

Tani modelet e iPhone 13 janë këtu dhe lind pyetja, a funksionon një celular i vjetër Apple dhe kur është koha më e mirë për të blerë një të tillë?

Apple prezantoi gjeneratën e re të iPhone të martën në mbrëmje. iPhone 13 vjen përsëri në një total prej 4 versione të ndryshme. Ne krahasojmë modelet individuale dhe i krahasojmë ato me modelet e mëparshme. Ne gjithashtu hodhëm një vështrim të hollësishëm në zhvillimin e çmimeve të iPhone -ve të mëparshëm.

Lexo Edhe:

Këtu kemi përsëri çmimet zyrtare të modeleve aktuale të iPhone me 128 GB hapësirë ​​ruajtëse:

iPhone 13 Mini – nga 799 euro

iPhone 13 – nga 899 euro

iPhone 13 Pro – nga 1,149 euro

iPhone 13 Pro Max – nga 1,249 euro

Tani lind pyetja: a ia vlen të blini një iPhone aktual me veçoritë e reja apo çmimi i versioneve të mëparshme është aq i ulët saqë mos përdorimi i funksioneve të reja është një kompromis i zbatueshëm?

Dallimet në ekran

Ka dallime të mëdha në teknologjinë e ekranit. Me iPhone 11, vetëm modelet Pro kanë një ekran OLED me cilësi më të lartë. Modelet standarde të iPhone 11 kanë vetëm një ekran LC.

iPhone 12 dhe gjithashtu iPhone 13 kanë një OLED në të gjitha modelet. Dhe në modelet Pro të iPhone 13, ekrani gjithashtu ka një normë të rritur të rifreskimit prej 120 Hz.

Dallimet e tjera

Nëse shikoni baterinë, opsionet e karikimit, shpejtësinë e karikimit, performancën e procesorit dhe funksionet e lidhjes, natyrisht që do të vini re një zhvillim të mëtejshëm të vazhdueshëm.

iPhone 11, për shembull, nuk është ende i aftë për 5G, iPhone-et e serive 12 dhe 13 mund të komunikojnë gjithashtu përmes rrjetit 5G.

Zhvillimi i çmimeve të iPhone -ve aktualë

Nëse hidhni një vështrim më të afërt në zhvillimin e çmimeve të iPhone -ve të mëparshëm, mund të shihni një model që bazohet në ciklin e lansimit të produktit dhe tregut. Për të krahasuar çmimet, ne jemi bazuar në çmimet aktuale të tregut dhe jo në çmimet në Apple Shop.

Nëse doni të blini një iPhone të ri 13 tani, nuk keni pse të prisni që çmimet të bien ndjeshëm para marsit ose prillit.

iPhone 12 Pro (128 GB), për shembull, kushtonte 1,149 euro, kur ai ishte nisur në vjeshtë. Nga mesi i prillit çmimi kishte rënë me 100 euro.

Ai duket pak më ndryshe me e iPhone 12 (64 GB). Këtu rënia e çmimit ishte shumë më e theksuar: modeli kushtoi 899 euro kur u lansua. Mes fundit të janarit dhe fillimit të shtatorit, çmimi ra nga 850 euro në 720 euro.

Kur është koha më e mirë për të blerë një iPhone?

Te iPhone 11 deri në prezantimin e iPhone 12, çmimi ka mbetur relativisht konstante. Vetëm me lansimin në treg të modelit pasardhës çmimi u ul ndjeshëm: nga rreth 765 euro në mes të shtatorit në 650 euro në fund të nëntorit dhe fillimit të dhjetorit.

Sapo të mbarojnë ngutjet dhe nxitimet e Krishtlindjeve dhe ofertat përkatëse, çmimet e iPhone zakonisht rriten përsëri dhe bien prapë, por vetëm pak midis pranverës dhe vjeshtës. iPhone 11 (128 GB) kushtonte rreth 710 euro në pranverë të vitit 2021, kurse në fillim të shtatorit 2021, çmimi ishte 650 euro.

Si përmbledhje, mund të nxirret nga kjo se koha më e mirë për të blerë një iPhone është midis fillimit të nëntorit dhe mesit të dhjetorit. Sidoqoftë, kjo vlen vetëm për iPhone nga viti i kaluar ose edhe modele më të vjetra. /telegrafi