Cilat janë simptomat e rrjedhjes në vesh - Gazeta Express
string(40) "cilat-jane-simptomat-e-rrjedhjes-ne-vesh"

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

09/06/2022 19:24

Cilat janë simptomat e rrjedhjes në vesh

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

09/06/2022 19:24

Simptomat e rrjedhjes së veshit mund të përkeqësohen nëse infeksioni nuk trajtohet ose përhapet. Mjekët shpesh e klasifikojnë veshin e notit në një fazë të butë, të moderuar dhe të avancuar.

Simptoma të lehta:

-kruajtje në kanalin e veshit

-skuqje e lehtë në brendësi të veshit

-siklet i lehtë i përkeqësuar nga tërheqja e veshit të jashtëm

-rrjedh lëng i pastër, pa erë

Simptomat e moderuara:

-kruajtje intensive

-rritje e dhimbjes

-skuqje më e fortë në vesh

-rrjedhje e tepërt e veshit

-qelb nga veshi

-ndjenja e ngopjes brenda veshit dhe bllokim i pjesshëm i veshit

-dëgjimi i zvogëluar ose i dëmtuar

Simptomat e avancuara:

-dhimbje të forta që përhapen në fytyrë, qafë ose kokë

-bllokim i plotë i kanalit të veshit

-skuqje ose ënjtje e veshit të jashtëm

-ënjtje e nyjave limfatike në qafë

-ethe

Rrjedhja në vesh është një infeksion që shkaktohet nga uji që mbetet në vesh pas larjes, duke krijuar një mjedis të lagësht që ndihmon bakteret të rriten.

Vendosja e gishtërinjve, shkopinjve ose objekteve të tjera në veshë mund të çojë gjithashtu në një vesh që rrjedh pasi kjo dëmton shtresën e hollë të lëkurës që rreshton kanalin e veshit.

Shkaku më i zakonshëm i këtij infeksioni janë bakteret që sulmojnë lëkurën brenda veshit tuaj. Ai trajtohet me pika veshi. Trajtimi i menjëhershëm mund të parandalojë komplikimet dhe infeksionet serioze.