CIA krijojn robotin e saj bashkëbisedues me inteligjencë artificiale - Gazeta Express
string(68) "cia-krijojn-robotin-e-saj-bashkebisedues-me-inteligjence-artificiale"

CIA krijojn robotin e saj bashkëbisedues me inteligjencë artificiale

AutoTech

Gazeta Express

27/09/2023 21:53

CIA dhe agjencitë e tjera Amerikane të inteligjencës së shpejti do të kenë një robot bashkëbisedues AI i ngjashëm me ChatGPT.

Programi, i zbuluar ditën e Marte nga Bloomberg, do të trajnohet me të dhëna publikisht të disponueshme duke ofruar burimet e informacionit për përgjigjet që jep në mënyrë të agjentët të konfirmojnë saktësinë.

Lexo Edhe:

Me këtë mjet agjentët Amerikanë do ta kenë më të lehtë të gërmojnë në sasi të mëdha informacioni edhe pse natyra e vërtetë “të dhënave publike” me të cilat do të trajnohet është një mister më vete.

CIA nuk ka specifikuar se cilin mjet AI do të përdorë si bazë për robotin bashkëbisedues. Por në momentin që do të bëhet i disponueshëm, tërë komuniteti i inteligjencës Amerikane do të ketë akses në të.

Por ligjvënësit dhe publiku nuk do të mund ta përdorin. CIA thotë se mjeti do të jetë në përputhje me ligjet Amerikane të privatësisë. /PCWorld Albanian