Çfarë të hiqni nga priza para se të shkoni në pushime - Gazeta Express
string(53) "cfare-te-hiqni-nga-priza-para-se-te-shkoni-ne-pushime"

Çfarë të hiqni nga priza para se të shkoni në pushime

AutoTech

Gazeta Express

20/06/2022 23:02

Ju shkoni për pushime dhe dëshironi që gjithçka të jetë në vend kur të ktheheni.

Por, çfarë duhet të hiqni nga priza kur shkoni në pushime? Disa pajisje mund të prishen, disa ende konsumojnë energji elektrike edhe pse nuk punojnë, e disa mund të shkaktojnë mosfunksionim.

Lexo Edhe:

Pajisjet për shkëputje nga spina

Modemët dhe ruterët dhe pajisjet që kanë një mbushës ekstrem: celulari, konzolat e lojërave, laptopët, modemet, ruterët dhe të gjitha pajisjet që kanë mbushësin e tyre shtesë duhet të shkëputen nga priza, sepse mbushësit, pavarësisht nëse pajisja funksionon apo jo, konsumojnë energji elektrike.

Pajisjet e vogla shtëpiake blenderët, tosterët, kazanët, të gjitha pajisjet me kohëmatës mund të jenë potencialisht të rrezikshme kur nuk jeni në shtëpi. Kjo është arsyeja pse është më e sigurt t’i fikni ato.

Pajisjet e gatishmërisë: Të gjitha pajisjet që kontrolloni nga distanca nuk janë vërtet të fikura dhe të sigurta derisa të keni ndërprerë furnizimin me energji elektrike.

Pajisjet që thjesht duhet t’i fikni

Ajri i kondicionuar: Thjesht fikeni, nuk keni pse të ndërprisni furnizimin me energji elektrike.

Ngrohës uji: Gjithçka që duhet të bëni është të fikni ngrohësin e ujit, fjalë për fjalë, ashtu si kur bëni dush.

Nuk është energji elektrike, por është e dobishme

Para pushimit duhet të ndalni valvulën kryesore të ujit, në mënyrë që të jeni të mbrojtur nga përmbytjet.