Çfarë mund të ndodhë nëse e thithë aksidentalisht një insekt?! - Gazeta Express
string(60) "cfare-mund-te-ndodhe-nese-e-thithe-aksidentalisht-nje-insekt"

Shneta tjera

Gazeta Express

22/11/2023 20:30

Çfarë mund të ndodhë nëse e thithë aksidentalisht një insekt?!

Shneta tjera

Gazeta Express

22/11/2023 20:30

A është e mundur të thithësh një insekt në mushkëri? Rrugë tuaja të frymëmarrjes kanë dy mbrojtje të rëndësishme për ta parandaluar këtë.

Së pari, trakea është e veshur me mukozë që tenton të kapë insekte të vogla, me qeliza të vogla qimesh që vazhdimisht kthejnë grimcat e bllokuara në sipërfaqe.

Lexo Edhe:

Së dyti, kemi një refleks shumë të ndjeshëm që shkakton një kollë kur diçka prek muret e trakesë.

Për të shtypur këtë refleks, normalisht do t’ju duhet të jeni të droguar ose pa ndjenja dhe nuk ka gjasa që të merrni frymë thellë.

Çdo insekt që do të hynte brenda nuk do të mbijetonte gjatë, por kufoma e tij e vogël do të shkaktonte një infeksion që çon në pneumoni, e cila është një sëmundje serioze nëse nuk trajtohet.