Çfarë informacioni nuk duhet t’ua mbani mjekëve? - Gazeta Express
string(46) "cfare-informacioni-nuk-duhet-tua-mbani-mjekeve"

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

05/06/2024 21:14

Çfarë informacioni nuk duhet t’ua mbani mjekëve?

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

05/06/2024 21:14

Nëse nuk jeni plotësisht të sinqertë, mjekët nuk mund të përcaktojnë plotësisht diagnozën e saktë dhe kursin më të mirë të trajtimit. Prandaj, është e rëndësishme të mos heshtni për simptomat që keni.

Problemet e fshikëzës

Lexo Edhe:

Vështirësia në urinim dhe dhimbje barku mund të tregojnë gjithashtu sëmundje serioze si infeksionet e veshkave dhe tumoret. Nëse i dinë të gjitha simptomat, mjekët mund të gjejnë një zgjidhje për këto probleme.

Shëndeti seksual dhe riprodhues

Shëndeti seksual dhe riprodhues është thelbësor për shëndetin e të gjithë organizmit dhe cilësinë e jetës. Disfunksioni erektil, infeksionet, dhimbjet gjatë dhe pas seksit, menstruacionet e dhimbshme janë disa nga problemet e shëndetit riprodhues, ndaj është e rëndësishme ta diskutoni me mjekun.

Sasia dhe cilësia e të ushqyerit

Shumë probleme shëndetësore lidhen me ushqimin e padëshiruar, dietat strikte dhe mungesën e vitaminave, mineraleve dhe proteinave. Një pasqyrë e dietës i lejon mjekut të zbulojë shkakun e sëmundjes dhe të përcaktojë metodën më të mirë të trajtimit.

Barna

Mjekët gjithashtu duhet të dinë se çfarë medikamente po përdorni, nëse keni ndonjë efekt anësor ose nëse nuk i merrni ato rregullisht. Të gjitha këto janë informacione kyçe që mund të ndihmojnë në diagnostikimin e problemit.

Aksesorë

Suplementet shpesh përdoren për shumë qëllime nga humbja e peshës, përmirësimi i funksionit seksual e deri te shëndeti më i mirë mendor. Por ato mund të shkaktojnë efekte anësore serioze, ndaj është e rëndësishme t’i tregoni mjekut tuaj se çfarë po konsumoni.

Stili i jetesës

Zakonet e gjumit dhe ushtrimeve, konsumimi i alkoolit, pirja e duhanit dhe gjendja mendore janë gjithashtu informacione të rëndësishme për të gjetur shkakun dhe për të vendosur diagnozën.