Çfarë i ndodh trupit nëse fle me një jastëk në mes të këmbëve? - Gazeta Express

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

25/11/2021 19:51

Çfarë i ndodh trupit nëse fle me një jastëk në mes të këmbëve?

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

25/11/2021 19:51

Orari i gjumit është ai që shumë njerëz mezi e presin gjatë gjithë ditës. Megjithatë jo çdo natë bëhet gjumi njësoj.

Ka disa mënyra për ta përmirësuar cilësinë e gjumit dhe një prej tyre është vendosja e një jastëku në mes të këmbëve.

Lexo Edhe:

Ndihmon për të përmirësuar qëndrimin tuaj.

Disa pozicione të gjumit janë më të mira për shtyllën kurrizore sesa të tjerat, kështu që mënyra se si e pozicionojmë trupin ka rëndësi të madhe. Hulumtimet kanë treguar se nëse ne shtrihemi në shtrat në mënyrë asimetrike, kjo mund të shkaktojë dëmtime në strukturën e shtyllës kurrizore. Për këtë arsye, këshillohet që të flemë me një jastëk midis gjunjëve kur flemë në pozicionin e fetusit, pasi kjo do të na ndihmojë të pushojmë në një pozicion simetrik.

Parandalon dhimbjet e nervit shiatik dhe pjesën e poshtme të shpinës.

Disa njerëz jetojnë me dhimbje kronike të shpinës. Por vendosja e një jastëku midis këmbëve mund të ndihmojë gjithashtu në shtrirjen e legenit dhe ijeve, duke reduktuar ngjeshjen dhe, rrjedhimisht, edhe shqetësimin e vazhdueshëm në këtë zonë, i cili shkaktohet kryesisht nga shpërndarja e jo e mirë e peshës së trupit gjatë gjumit.

E bën gjumin gjatë shtatzënisë më të rehatshëm.

Si ta vendosësh?

Vendoseni jastëkun në mënyrë korrekte.

Shtrihuni në pozicionin e fetusit para gjumit.

Shmangni një hapësirë ??midis belit dhe dyshekut kur jeni shtrirë.

Vendoseni jastëkun në pjesën e sipërme të kofshës për t’i mbajtur ijet në një linjë.