Çfarë do të thotë një pikë e zezë në pëllëmbë - Gazeta Express

Fun

Gazeta Express

06/11/2021 15:12

Çfarë do të thotë një pikë e zezë në pëllëmbë

Fun

Gazeta Express

06/11/2021 15:12

Nëse vëreni dikë me një pikë të zezë në pëllëmbë, telefononi menjëherë policinë!

Fushata “Black Dot” filloi në Facebook dhe ndihmon në njohjen e viktimave të abuzimit në familje.

Lexo Edhe:

“Pika e zezë në dorë i bën profesionistët të kuptojnë se je një e mbijetuar e dhunës në familje me të vërtetë vulnerabël dhe se ke nevojë për ndihmë, por nuk mund të kërkosh, sepse dhunuesi juaj po vëzhgon çdo lëvizje tuajën”, thanë organizatorët pas kësaj fushate.

Për shembull, një punonjëse sociale britanike Jacqueline Pavlicek publikoi një foto me një pikë të zezë në pëllëmbë.

 Të nesërmen në mëngjes, policia trokiti në derën e saj.

 Pas gjykimit, bashkëshorti i saj u arrestua dhe u dënua.

Problemi i dhunës në familje është më ambicioz se sa duket në shikim të parë.

Besohet se kjo ndodh vetëm në familjet jofunksionale.

Por statistikat tregojnë se në mesin e agresorëve, ka avokatë të pasur, bankierë, mjekë, mësues etj.

Shumë gra e kanë ndjekur këtë ide për t’i shpëtuar dhunës si fizike dhe asaj psikologjike.