Bujar Osmani nga Komisioni i Venedikut: "Gjuha jonë sa e mirë! Sa e ëmbël, sa e gjerë" - Gazeta Express

Bujar Osmani nga Komisioni i Venedikut: “Gjuha jonë sa e mirë! Sa e ëmbël, sa e gjerë”

Ballina

Gazeta Express

06/12/2019 13:22

Plenumi i Komisionit të Venecias i përbërë nga përfaqësues të rreth 60 shteteve të botës do të shqyrtoj sot pasdite ligjin për përdorimin e gjuhëve. 
Do argumentoj qëndrimin se PËRDORIMI I DYGJUHËSISË NË BANKNOTA DHE NË UNIFORMË TË USHTRISË është praktikë në disa vende të botës dhe së është e shëndetshme edhe për vendin tonë. Argumentet për nevojën e ligjit, dispozitat konkrete dhe implementimin e tij janë bërë në koordinim me ekspert vendor dhe rajonal.

Respekt për bashkëpunimin e deritanishëm dhe punën e Komisionit por zhgënjim për pozicionin dhe rolin destruktiv të përfaqësueses nga Maqedonia e Veriut në Komisionin e Venecias!
Gjuha jonë sa e mirë! Sa e ëmbël, sa e gjerë! Sa e lehtë, sa e lirë! Sa e bukur, sa e vlerë!