BMW ka një mesazh për klientët e saj - Gazeta Express
string(36) "bmw-ka-nje-mesazh-per-klientet-e-saj"

AutoTech

Gazeta Express

01/07/2022 21:03

BMW ka një mesazh për klientët e saj

AutoTech

Gazeta Express

01/07/2022 21:03

Shoferët e BMW-së nuk kanë aq reputacion sa ata që vozisin sipas rregullave. Tani vetë BMW-ja e ka rrëzuar disi këtë tezë duke iu drejtuar fansave të tij.

Drejtuesve të BMW-së u vlerësohet ngasja në mënyrë agresive, shpesh duke thyer rregullat dhe duke mos u kujdesur për përdoruesit e tjerë të rrugës. Ata pëlqejnë të përshpejtojnë befas dhe të ndryshojnë korsi, dhe në manovrat e tyre pothuajse kurrë nuk përdorin tregues drejtimi. Prandaj dega amerikane e BMW vendosi t’u drejtohet fansave të saj.

Lexo Edhe:

Ai iu drejtua atyre përmes Twitterit me një mesazh për të përdorur sinjalizimet e kthesës. Ndjekësit nuk e morën për zemër këtë vërejtje, kështu që postimi shumë shpejt mblodhi mbi 14 mijë pëlqime.

Kishte shumë komente, dhe BMW u përfshi në mënyrë aktive në gjithçka, duke thënë “Ne e dimë që drejtuesit e BMW janë më të mirët, por rruga mund të jetë një vend i paparashikueshëm. Kanë një numër sistemesh që lidhen me ndryshimet në drejtimin e lëvizjes së mjeti, si paralajmërim për ndërrim të paqëllimshëm të korsisë, paralajmërim për lodhje të shoferit, sistem shmangieje në kushte urbane etj”, shkruan ata.

Disa pretendonin se nuk dinin as ku ishin sinjalet e kthesës, për disa ishte absolutisht e panevojshme sepse vozitnin një BMW, dhe ka nga ata që me shaka thanë se duhet të automatizohen nëse vërtet duhen përdorur.

Pas një kohe të gjatë BMW ka bërë shaka në kurriz të saj dhe fansat e BMW e kanë pranuar shumë mirë shakanë. Megjithatë, tema është shumë më serioze dhe duhen lënë shaka për disa tema më të padëmshme si rivaliteti me Audi për të cilin BMW është shumë i famshëm.

Se si aktivizohen sinjalet e kthesës nëpërmjet levës në anën e majtë të timonit shpjegohet në videon e BMW-së më poshtë.