Berlin, FBI merr në pyetje kandidatin kryesor të AfD-së për zgjedhjet evropiane - Gazeta Express
string(78) "berlin-fbi-merr-ne-pyetje-kandidatin-kryesor-te-afd-se-per-zgjedhjet-evropiane"

Lajme

Gazeta Express

17/04/2024 10:36

Berlin, FBI merr në pyetje kandidatin kryesor të AfD-së për zgjedhjet evropiane

Lajme

Gazeta Express

17/04/2024 10:36

Sipas një raporti të medias gjermane, kandidati kryesor i AfD-së për zgjedhjet e Parlamentit Evropian, Maximilian Krah, është marrë në pyetje nga Byroja Federale e Hetimit (FBI) e SHBA-së në lidhje me pagesat e mundshme nga klientët pro rusë.

”Marrja në pyetje u bë në dhjetor 2023 në SHBA përpara udhëtimit të kthimit të Krah në Gjermani, pas një takimi të republikanëve të rinj në Nju Jork”, raportoi ”Der Spiegel” duke cituar informacionin e ndarë me transmetuesin publik gjerman ZDF.

Lexo Edhe:

Krah tha për DPA-në se “unë u mora në pyetje si dëshmitar për kontaktet e mia në Ukrainë. Unë kam dhënë informacion në përputhje me rrethanat”.

Sipas hulumtimit nga ”Der Spiegel” dhe ZDF, hetuesit amerikanë dyshohet se dyshonin për një mesazh chat në të cilin një aktivist pro rus siguroi se një problem me “kompensimin” për “shpenzimet teknike” të Krah ishte zgjidhur.

Formulimi sugjeron që Krah mund të ishte paguar fshehurazi për disa kohë.

Krah vazhdoi duke thënë se ai kurrë nuk i kishte fshehur kontaktet e tij me aktivistin pro rus dhe se ato mund të gjendeshin në llogarinë e tij në Instagram.

“Akuzat janë absurde dhe të sajuara”, tha Krah.

”Der Spiegel” citoi Krah të thoshte se ai nuk kishte marrë “asnjë pagesë, përfitime monetare apo kompensim tjetër” nga aktivisti.

”Aktivisti mund të ketë dashur t’i kthejë paratë për një biletë në oper”, tha ai.

Emri i Krah është shfaqur gjithashtu në lidhje me platformën pro ruse të internetit ”Zëri i Evropës” (VoE).

Sipas ”Der Spiegel”, Krah mohon gjithashtu të ketë pranuar para’ nga VoE.

Zgjedhjet për Parlamentin Evropian janë caktuar për 6-9 qershor