Befason Sony, krijon veturë - Gazeta Express

Befason Sony, krijon veturë

Ballina

Gazeta Express

08/01/2020 19:58

Panairi i teknologjisë CES përfaqësonte një shfaqje automobilistike prej shumë vitesh tashmë, por askush nuk priste që Sony, me të gjithë automobilistët në shfaqjen elektronike të konsumatorit që zhvillohej në Las Vegas, të paraqiste një makinë.

Quhet Vision-S dhe sigurisht kompania dëshiron të theksojë se: Sony nuk po hyn në industrinë e automjeteve, por rithekson rolin e tij si furnizues i teknologjive themelore (chip, sensorë, kamera etj).

Natyrisht që makina është elektrike dhe drejtohet nga dy motorë 200 kW (një për bosht). Dhe përshpejton nga 0 në 100 orë në 4.8 sekonda me një shpejtësi maksimale prej 240/orë.

Me pak fjalë, Vision-S është për Sony një vitrinë marshuese e teknologjive për makinat e ardhshme. Ajo merr formën e një sedan-i dhe është bërë duke përdorur teknologji të prodhuara nga Sony.

Kompania japoneze po bashkëpunon gjithashtu me Bosch, Continental, Genetex, Nvidia dhe Magna.

Sony Vision-S hands-on at CES 2020