Asambleja votoi pro pranimit të Kosovës në KiE, reagon Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë: Një nga arritjet më të rëndësishme politike e diplomatike të Prishtinës - Gazeta Express
string(159) "asambleja-votoi-pro-pranimit-te-kosoves-ne-kie-reagon-keshilli-i-ambasadoreve-shqiptare-nje-nga-arritjet-me-te-rendesishme-politike-e-diplomatike-te-prishtines"

Shqiperi

Gazeta Express

17/04/2024 21:11

Asambleja votoi pro pranimit të Kosovës në KiE, reagon Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë: Një nga arritjet më të rëndësishme politike e diplomatike të Prishtinës

Shqiperi

Gazeta Express

17/04/2024 21:11

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë (KASH), përshëndet përzemërsisht vendimin e djeshëm të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës, për pranimin më se të merituar të Kosovës në këtë Organizatë shumë të rëndësishme për ruajtjen dhe forcimin e demokracisë dhe të të drejtave të njeriut në kontinentin tonë.

Ky është hapi i parafundit drejt pranimit me të drejta të plota të Kosovës në KiE, pasi kemi bindjen e plotë se edhe Këshilli i Ministrave në mbledhjen në mesin e muajit maj, do të votojë për pranimin e plotë të Kosovës në Këshillin e Europës, bazuar pikërisht mbi meritat dhe arritjet e Kosovës në fushën e zbatimit të ligjit dhe respektimit të të drejtave të njeriut.

Lexo Edhe:

KASH vlerëson se votimi i djeshëm pozitiv dhe deklaratat e përfaqësuesve të vendeve të ndryshme në favor të Kosovës, është një nga arritjet më të rëndësishme politike e diplomatike të Kosovës që nga shpallja e pavarësisë së saj.

Uniteti i grupit të përfaqësuesve të parlamentit të Kosovës dhe koordinimi i punëve, është edhe një shembull i mirë qe së bashku ia arrijmë në çdo gjë.

KASH vlerëson lart ngritjen e statusit te Kosovës edhe në Asamblenë Parlamentare të NATO-s, ku për shumë vite Kosova kishte statusin e anëtarit vëzhgues dhe tani është Anëtare e Asociuar e Asamblesë Parlamentare të NATOS, vendim i cili do të formalizohet me votim në Asamblenë Parlamentare të NATO-s në sesionin pranveror të Asamblesë, që do të mbahet më 27 maj në Sofje të Bullgarisë.

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë (KASH), ju gëzohet pa masë të gjitha arritjeve diplomatike dhe anëtarësimit të Kosovës në organizatat dhe institucionet e rëndësishme ndërkombëtare, por në mënyrë të veçantë vlerëson bashkimin dhe bashkëveprimin brendashqiptar, si në politikë, diplomaci, ekonomi dhe në çdo fushë tjetër të jetës.