As Stefoska nuk është e kënaqur që po largohet: Askush nuk më tregoi pse më hoqën - Gazeta Express

AutoTech

Gazeta Express

13/01/2022 12:08

As Stefoska nuk është e kënaqur që po largohet: Askush nuk më tregoi pse më hoqën

AutoTech

Gazeta Express

13/01/2022 12:08

Askush nuk më ka treguar arsyet e vërteta dhe konkrete pse më duhet të ikë, si dhe çfarë është punuar, por e drejta e çdo mandatari është të formojë kabinet, thotë ministrja e kulturës, Irena Stefoska e cila do të ikë nga funksioni i saj sepse në përbërjen e re qeveritare nuk ka vend për të, dhe do ta zëvendësojë Bisera Kostadinovska Stojçevska.

Lexo Edhe:

“Unë përgatita raport për transparencë e cila do të qendrojë në arkivën e Qeverisë dhe në Kuvend. Kemi biseduar me mandatarin për arsyet për dhe kundër pse është e rëndësishme kultura”, tha Stefoska në “UTrinski Brifing”.

Ajo konsideron se njerëzit me resursin më të madh në një vend të tillë të vogël, është kjo minsitri, e siç tha, meriton të investohet në njerëzit.

“Njerëzit janë resursi ynë më i madh në një vend të vogël. Aq sa vlejnë njerëzit aq vlejnë dhe institucionet. Pa institucione të fuqishme, nuk ka shtet, institucione ku mbizotëron drejtësia, procedurat. Duhet së pari të rregullohet shtëpia e cila servison tëgjithë punonjësit kulturor dhe institucionet, Ministria është kapela”, shtoi Stefoska.