Arben Gashi arsyeton mocionin për rrëzimin e Qeverisë Kurti - Gazeta Express

Lajme

Gazeta Express

25/03/2020 12:02

Arben Gashi arsyeton mocionin për rrëzimin e Qeverisë Kurti

Lajme

Gazeta Express

25/03/2020 12:02

Shefi i Grupit Parlementar të LDK-së ka arsyetuar mocionin për rrëzimin e Qeverisë e Albin Kurtin. Ai thotë se u rrezikuan raportet me Amerikën nga Kurti dhe shkeli marrëveshjen e koalicionit, duke e shkaktuar Agim Veliun.

Pasi ka përmendur raportet me SHBA-në, Gashi ka thënë se Kurti e shkeli marrëveshjen e partneritetit LDK-LVV, kur e shkarkoi Veliun nga pozita e ministrit të Jashtëm.

“Kryeministrit Kurti vendosi t’i japë fund partneritetit, kur shkarkoi një ministër të LDK-së pa konsultim paraprak”, tha Gashi, transmeton Express.

Shefi i GP të LDK-së thotë se Kurti i ka hyrë luftës për protagonizëm me presidentin Hashim Thaçi.

“Kosova është në një gjendje ku është. Presidenti dhe kryeministri kanë zgjedhur ta luftojnë njëri-tjetrin”.

Gashi thotë se LDK-ja e përkrahu Kurtin, por ai e shkeli marrëveshjen mes tyre.

“Kurti ishte figurë e re në qeverisje dhe ne u angazhuam me të gjithë kapacitetet për këtë Qeveri që u quajt e shpresës”.

“Kryeministri ka vendosur ta shkelë marrëveshjen. Në luftën e tij me presidentin, Kurti ka vendosur në kokën e tij se kush do të ishte më i mençur dhe më i zoti”, ka shtuar ai.

“Kryeministri Kurti në më pak se 50 ditë punë me destruktivitet dhe mosveprim, ka rrezikuar raportet me aleatët e Kosovës në përgjithësi dhe me SHBAçnë në veçanti”.

Gashi e ka akuzuar Kurtin se me kokëfortësinë e tij ka bërë që Amerika të ndalë investimet në Kosovë, duke përmendur fondet e Sfidave të Mijëvjeçarit.

Në fund, ai i ka bërë thirrje që të votohet mocioni dhe t’i hapet rrugë krijimit të një Qeverie të re.

“Me këtë, Kuvendi mëton formimin e një qeverie stabile, në kohëzgjatje të kufizuar, e cila do të adresonte sfidat imediate me të cilat po ballafaqohet vendi”.