Apple do t’ia mundësojë këtë përdoruesve të iPhone - Gazeta Express

AutoTech

Gazeta Express

17/11/2021 22:21

Apple do t’ia mundësojë këtë përdoruesve të iPhone

AutoTech

Gazeta Express

17/11/2021 22:21

Apple planifikon t’u japë klientëve mundësinë për të riparuar pajisjet e tyre mes presionit në rritje nga rregullatorët dhe konsumatorët në mbarë botën që prodhuesit të lehtësojnë kufizimet në rregullimin e produkteve.

Kompania njoftoi për një program të ri që do të bëjë pjesë rezervë për produktet e Apple, të disponueshme për t’u blerë duke filluar nga fillimi i vitit të ardhshëm. Programi, i njohur si “Riparimi i Vetë-Shërbimit”, do t’i lejojë përdoruesit të rregullojnë pajisjet e prishura duke përdorur manualet e riparimit që Apple do të postojë në faqen e saj të internetit.

Lexo Edhe:

Apple planifikon të fillojë me disa komponentë që tentojnë të kërkojnë zëvendësim si ekranet, bateritë dhe modulet e kamerës. Kompania thotë se do të ketë më shumë se 200 pjesë dhe mjete të disponueshme në fillim dhe planifikon që më shumë të shtohen më vonë vitin e ardhshëm. Programi i riparimit fillimisht do të jetë i disponueshëm vetëm për përdoruesit e iPhone 12 dhe iPhone 13, por më vonë do të zgjerohet në kompjuterët Mac që përdorin çipin e ri M1 të Apple.

Kompania do të zbulojë çmimet e pjesëve të saj të këmbimit vetëm kur programi të nisë zyrtarisht vitin e ardhshëm, por Apple tha se do t’u ngarkojë përdoruesve individualë të njëjtat çmime që u ngarkon aktualisht ofruesve të pavarur të riparimit, raporton CNN, transmeton Klankosova.tv.

Presidenti Joe Biden miratoi një urdhër ekzekutiv në korrik që udhëzoi Komisionin Federal të Tregtisë të nxjerrë rregulla që u kërkonin kompanive të lejojnë riparimet, me qëllim të çrrënjosjes së kufizimeve të paligjshme të riparimit që mund të shkelin ligjet e SHBA-së anti-trust dhe mbrojtjen e konsumatorit.

Apple tha se ka më shumë se 2,800 ofrues të pavarur riparimesh në 200 vende që kanë akses në pjesët e saj dhe njohuri për riparimin.

Për momentin, programi i riparimit të vetë-shërbimit do të jetë i disponueshëm vetëm në Shtetet e Bashkuara në fillim, por Apple tha se planifikon ta zgjerojë programin në vende të tjera gjatë vitit 2022.