‘Anibar’ hap thirrje për regjistrime për edicionin e 15-të - Gazeta Express
string(56) "anibar-hap-thirrje-per-regjistrime-per-edicionin-e-15-te"

‘Anibar’ hap thirrje për regjistrime për edicionin e 15-të

Arte

Gazeta Express

31/01/2024 15:50

Festivali Ndërkombëtar i Animacionit Anibar është i vetmi festival i animacionit në Kosovë dhe një nga ngjarjet më të mëdha kulturore në vend. Festivali që nga fillimi organizohet dhe mbahet në mjedise të ndryshme në Pejë.

Thirrja për Regjistrime 2024
Anibar rikthehet me edicionin e tij të 15-të të festivalit nga data 15 deri më 21 korrik 2024 në qytetin e Pejës, Kosovë.

Lexo Edhe:

Dorëzimi është i hapur për çdo animacion audiovizual të krijuar kornizë për kornizë, duke përfshirë animacionet e krijuara nga kompjuteri, eksperimentale dhe kombinime të veprimit live që kanë përfunduar pas 1 janarit 2023, mund të marrin pjesë filmat e përfunduar përpara datës së caktuar.

Kohëzgjatja e filmave duhet të jetë më pak se 30 minuta (duke përfshirë kreditet) për të gjitha kategoritë. 

Anibar është në kërkim të filmave të shkurtër të animuar magjepsës, që provokojnë mendime dhe vizualisht mahnitës që i shtyjnë kufijtë e teknikave të tregimit dhe animacionit.
 Kategoritë e Konkurrencës

Konkursi Ndërkombëtar

Konkursi Studentor

Konkursi Ballkanik

Konkursi për të Drejtat e Njeriut

Konkursi i videove muzikore të animuara

Konkursi i audiencës së re

ÇMIMI DHE NJOHJA:
Çmimi Ndërkombëtar më i Mirë
Çmimi Ballkanik më
i mirë – Çmimi Studenti më i Mirë –
Çmimi për të Drejtat e Njeriut më i mirë
Çmimi për Videon më të Mirë të Animuar
Çmimi për Audiencën më të Mirë për të Rinjtë
Çmimi për Audiencën më të Mirë

 Afati i fundit: 31 Mars 2024