Android “vjedh” një veçori shumë të dobishme nga iPhone - Gazeta Express
string(53) "android-vjedh-nje-vecori-shume-te-dobishme-nga-iphone"

Android “vjedh” një veçori shumë të dobishme nga iPhone

AutoTech

Gazeta Express

06/02/2023 22:06

Sipas informacioneve më të fundit, versioni i ardhshëm i Android do të na lejojë të përdorim telefonat si webcam në kompjuter.

Telefonat inteligjentë janë kompjuterë të vërtetë të vogël xhepi, kamera dhe konzolla në një, dhe Android është një sistem operativ shumë i pjekur sot. Megjithatë, ka ende veçori që softueri në pajisjet tona nuk i mbështet, kështu që ne shpesh përdorim aplikacione të palëve të treta për të kompensuar këto mangësi. Një nga këto funksione është lidhja e telefonave tanë me një kompjuter si një kamerë në internet. Megjithatë, kjo do të ndryshojë këtë vit.

Lexo Edhe:

Projekti DeviceAsWebcam, i vërejtur nga Misal Rahman i Esper, sugjeron që Google po përgatitet t’i lejojë pronarët e telefonave të përdorin pajisjet e tyre si ueb-kamera USB në PC në versionin e ardhshëm të Android pa përdorimin e softuerit shtesë – një veçori që ne as nuk e dimë. është e qartë se si nuk u gjet në sistemin operativ 10 ose më shumë vite më parë.

Nëse po pyesni se çfarë ka ndryshuar tani, pra pse Google sapo vendosi të zbatojë brenda sistemit të tij operativ një opsion që shumë e kanë përdorur prej vitesh dhe që ishte jashtëzakonisht i popullarizuar gjatë pandemisë, përgjigja është sigurisht – Apple, d.m.th. Kamera e re e Vazhdimësisë po “ziejnë” në Cupertino.

Si pjesë e prezantimit të sistemit operativ iOS 16, Apple prezantoi gjithashtu në botë veçorinë Continuity Camera, e cila lejon që telefonat iPhone të përdoren si ueb-kamera në kompjuterët Mac. Megjithatë, ekzistojnë dy dallime të rëndësishme midis kësaj dhe zgjidhjes që Google planifikon të sjellë në sistemin e saj operativ.

E para është se funksioni i Apple përdor një lidhje wireless në vend të një kabllo USB për të transferuar imazhin dhe e dyta është se zgjidhja e Google do të përdorë standardin UVC, prandaj përdorimi i tij do të jetë shumë më i përhapur se varianti iOS-macOS.

Përveç kësaj veçorie, Android 14 pritet të sjellë mbështetje për komunikimin satelitor, i cili u prezantua së fundmi nga Qualcomm dhe Apple e prezantoi atë në telefonat iPhone 14 shtatorin e kaluar. Ne do të mësojmë më shumë rreth veçorive të reja të Android në muajt në vijim, dhe Google pritet të lançojë një version të qëndrueshëm për telefonat Pixel në gusht ose shtator, të ngjashëm me atë që bëri me versionin aktual.