Ahmetaj: Punonjësit në të zezë, nuk përfitojnë - Gazeta Express

Ahmetaj: Punonjësit në të zezë, nuk përfitojnë

Shqiperi

Gazeta Express

09/04/2020 22:00

Ndërsa paketa ekonomike lidhur me situatën koronavirus ka nisur tashmë të aplikohet, duket se një kategori e caktuar qytetarësh janë ende të paqartë nëse janë përfitues të saj, apo për mënyrat se si duhet të veprojnë në këtë situatë.

Koordinatori për situatën e Emergjencës Arben Ahmetaj, shpjegoi ndër të tjera se të gjitha bizneset e lejuara për punë, mund të punojnë edhe pas orës 13:00. “Policia është shumë e qartë që nuk do të pengojë asnjë biznes të punojë pas orës 13:00, përveç bizneseve specifike që nuk janë të lejuara”, u shpreh Ahmetaj.

Ndërsa iu është përgjigjur disa pyetjeve në studion e “Opinion”, Ahmetaj saktësoi gjithashtu se:

Punonjësit në të zezë (pra të pasiguruarit) nuk do të përfitojnë nga paketa e luftës.
Punonjësit sezonalë, që kanë punuar jashtë vendit, por tashmë kufijtë janë mbyllur, mund të shihen tek pagesa e papunësisë, por duhet me pare të regjistrohen si të papunë.
Pagesat e sigurimeve nuk shtyhen.
Kufijtë janë të mbyllur.
Bursat e studentëve do vijojnë të paguhen.
Qeratë e tërmetit do vijojnë të paguhen
Ndërkohë Ahmetaj shpjegoi edhe raportin me bankat, për të cilin ankohen shumë qytetarë, lidhur me mos zbatimin e vendimit për shtyrjen e kësteve të kredisë.

“Qytetari të ankohet në faqen e Bankës së Shqipërisë, ajo ja kalon njësisë monitoruese dhe njësia merret me bankat”, tha Ahmetaj.