Aeroporti i Malit të Zi, në duart e bashkautorit të ‘Botës serbe’ - Gazeta Express
string(62) "aeroporti-i-malit-te-zi-ne-duart-e-bashkautorit-te-botes-serbe"

Lajme

Gazeta Express

20/06/2024 7:40

Aeroporti i Malit të Zi, në duart e bashkautorit të ‘Botës serbe’

Lajme

Gazeta Express

20/06/2024 7:40

Vladimir Dobrosavljeviq nga Beogradi, është në listën e pagave të Aeroportit të Malit të Zi, një kompani shtetërore.

Së bashku me bashkëqytetarët e tij, përkatësisht historianin Aleksandar Rakoviq dhe Dragoslav Bokan (në vitet 1990, lider i një bande paraushtarake) dhe Gojko Raiçeviq (IN4S) nga Podgorica, Dobrosavljevic e deklaron veten bashkautor i “Botës Serbe”.

Lexo Edhe:

Angazhimi i Dobrosavljeviq-it ndaj Aeroporteve të Malit të Zi – shkruhet në kontratë, në të cilën portali CdM kishte akses – është “të ofrojë mbështetje eksperte dhe profesionale në mbajtjen e kontakteve dhe takimeve të vazhdueshme me përfaqësuesit e Air Serbia”, gjoja “për të regjistruar një truall në Kotorr me Aeroportin e Malit të Zi”.

“Detyra e Dobrosavljevic-it është të organizojë takime me menaxhmentin e aeroporteve të tjera në Serbi, si dhe punën në lidhje me përmirësimin dhe promovimin e operacioneve në Aeroportin e Malit të Zi”.

Aeroportet e Malit të Zi, me fjalë të tjera qytetarët e Malit të Zi, paguajnë Dobrosavljevic:

– 700 euro (neto) në muaj

– plus “SHPENZIMET AKTUALE”.

Kontratën me Dobrosavljevicin, i cili njihet si person i besuar i Aleksandar Vuçiqit, është nënshkruar nga “kontraktori” në emër të Aeroport Montenegro ushtrues detyre. drejtori ekzekutiv Vladan Drashkoviq. Kontrata është e vlefshme nga 1 marsi deri më 31 gusht të këtij viti.

CdM shkruan se Dobrosavljevic ishte tashmë konsulent në Aeroportet e Malit të Zi në vitin 2021.

“Ai është mysafir i shpeshtë në mediat serbe, veçanërisht në televizionet Pink dhe Happy, ku merret edhe me Malin e Zi. Ai tha se fitorja e opozitës në zgjedhjet e 30 gushtit 2020 është një strategji “hap pas hapi”.

Nsë vitin 2020, Dobrosavljeviq është një nga krijuesit e “no-damo-sanctuary”, d.m.th. rrotullimi i “lithisë protestuese” të degës së Kishës së Serbisë në Mal të Zi.

Më së voni që nga viti 2007, Dobrosavljeviq ka qenë këshilltar i Andrija Mandiqit dhe Demokracia e Re Serbe./Antena