A ndikojnë gjenet në zgjatjen e jetës? - Gazeta Express
string(37) "a-ndikojne-gjenet-ne-zgjatjen-e-jetes"

Shneta tjera

Gazeta Express

03/07/2023 19:06

A ndikojnë gjenet në zgjatjen e jetës?

Shneta tjera

Gazeta Express

03/07/2023 19:06

Gjenet kanë pak ndikim në jetëgjatësinë e një personi.

Kjo është bërë e ditur pas një studimi të trungut familjar të më shumë se 400 milionë personave,

Lexo Edhe:

ADN-ja përcakton shumë nga tiparet tona, dhe me përmirësimin e analizave gjenetike mendohen se përcakton edhe shëndetin tone – si dhe atë që do ta bartim tek gjeneratat e ardhshme.

Megjithatë, jetëgjatësia varet nga faktorët ambiental, si mënyra e të ushqyerit apo duhanpirja, si dhe nga faktorët social siç mund të jetë pasuria.

Sipas hulumtimit të realizuar nga kompania Calico Life Sciences and Ancestry.com, jetëgjatësia e prindërve tanë vështirë se mund të parashikojë se sa do të jetojmë ne.