A mund të ndihmojë ngrënia e domateve në uljen e presionit të lartë të gjakut? - Gazeta Express
string(77) "a-mund-te-ndihmoje-ngrenia-e-domateve-ne-uljen-e-presionit-te-larte-te-gjakut"

A mund të ndihmojë ngrënia e domateve në uljen e presionit të lartë të gjakut?

Ushqimi/Dieta

Gazeta Express

15/01/2024 20:18

Sipas një studimi të ri, ngrënia e domateve lidhet me një efekt në uljen e presionit të gjakut dhe mund të parandalojë presionin e lartë të gjakut tek njerëzit e moshuar.

Njerëzit në studim që hanin më shumë domate ose produkte domate çdo ditë ulën rrezikun e presionit të lartë të gjakut me më shumë se një të tretën.

Lexo Edhe:

Domatet përmbajnë likopen, i cili ndihmon në mbajtjen elastike të mureve të enëve të gjakut.

Poashtu edhe kalium që ndihmon në menaxhimin e efekteve të natriumit dhe ndihmon në kontrollin e niveleve të lëngjeve në trup.