A mund të hani vezë gjatë shtatzënisë? - Gazeta Express
string(37) "a-mund-te-hani-veze-gjate-shtatzenise"

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

28/05/2024 20:45

A mund të hani vezë gjatë shtatzënisë?

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

28/05/2024 20:45

Pavarësisht nëse janë të ziera apo të skuqura vezët janë një prej ushqimeve bazë të mëngjesit. Por megjithatë duhet të pyesim nëse ato janë të sigurta për t’u ngrënë gjatë shtatzënisë.

A janë vezët të sigurta për t’u ngrënë gjatë shtatzënisë?

Lexo Edhe:

Kur jeni duke pritur një fëmijë, mjeku juaj ka të ngjarë të përshkruajë një listë të ushqimeve që duhen shmangur gjatë shtatzënisë.

Si pasterizimi ashtu edhe gatimi ndihmojnë në eliminimin e plotë të baktereve potencialisht të dëmshme në ushqim pasi gratë shtatzënë kanë një sistem imunitar më të dobët – që do të thotë se mund t’ju vijë dëm juve ose foshnjës tuaj nga konsumimi i ushqimit të papastruar ose të papjekur.

Pra, përgjigja e shkurtër është po, vezët janë të sigurta për t’u ngrënë gjatë shtatzënisë – për sa kohë që ato janë të pasterizuara dhe të gatuara mirë. Gjëja kryesore është përgatitja e sigurt, pra jo të papjekura.