A është e dëmshme pornografia? - Gazeta Express
string(29) "a-eshte-e-demshme-pornografia"

A është e dëmshme pornografia?

Shneta tjera

Gazeta Express

09/11/2023 20:11

Çdo brez përballet me pikëpyetje, pasiguri dhe shqetësime të natyrave të ndryshme!

Pornografia është vetëm një element që nuk përcakton gjithë brezat apo shoqëritë, por gjithnjë është konsideruar deri-diku si një temë e fshehtë për mënyrën si përcillet, si interpretohet apo flitet mes të rinjve, shokëve, familjarëve etj.

Lexo Edhe:

Pornografia ka avantazhet dhe disavantazhet e veta:

Nuk e zëvendëson aktin seksual

Pornografia të fut në botën erotike, të eksiton, të ndez motorët, por nuk e zëvendëson kurrë aktin seksual. Seksi kërkon përfshirjen fizike, futjen në punë të shqisave, emocioneve etj. Pornografia mund t’ju ndihmojë të relaksoheni, edhe pse thjesht po shihni aktin.

-Mundësi të shumta

Në pornografi, modelet bionde dhe super seksi janë vetëm një klikim larg. Po ashtu edhe vajzat e lezetshme brune me trupa të bukur mund të jenë preferenca juaj. Ju fantazoni dhe shijoni në tru një skenë, ndoshta edhe të “pisët” që as nuk e kishit imagjinuar më parë.

-Eksploroni seksualitetin tuaj

Disa nga dëshirat dhe fetishet tona na vijnë natyrshëm, ne thjesht e dimë që na pëlqen ajo gjë specifike që në momentin e ereksionit të parë. Por bota e seksit është shumë e gjerë. Në pornografi ju eksploroni në morinë e kategorive, moshave, trupave dhe kësisoj ju “zhyteni” me kuriozitetin tuaj në botën e seksualitetit.

-Mësoni gjëra të reja

Yjet e pornos janë profesionistë që i dinë mirë punët e tyre. Ndonëse me aktrimin, kamerën, sërish skenat duken si seks i vërtetë. Duke parë porno, ju mund të dilni nga kutia e industrisë së pornografisë e të mësoni gjëra të reja që mund t’i bëni në shtrat me partnerin/en tuaj. 

-Ndjesia e çlirimit

Shikimi i pornografisë mund t’ju çlirojë pas një ditë të gjatë e stresuese. Ka shumë studime që tregojnë se të parit e grave të zhveshura ka një ndikim pozitiv në shëndetin e burrave. Nëse nuk bëni seks çdo ditë apo nuk masturboni, një grumbull energjie seksuale i bën mirë trupit dhe mendjes suaj.

Po anët e errëta të pornografisë?

-Pritshmëritë jorealiste

Pornografia shpesh paraqet një pamje të idealizuar të seksit, duke portretizuar performanca dhe trupa të ekzagjeruar. Kjo mund të krijojë pritshmëri jorealiste për përvojat seksuale, duke çuar në pakënaqësi.

-Varësia

Për disa individë, pornografia mund të krijojë varësi. Të shikuarit e tepërt të pornografisë mund të çojë në sjellje kompulsive që ndikojnë në aktivitetet e përditshme, marrëdhëniet dhe mirëqenien e përgjithshme.

-Pamja e shtrembëruar e seksualitetit

Pornografia zakonisht përqendrohet në kënaqësinë fizike dhe skenarë të shkruar, duke paraqitur një përfaqësim të kufizuar të përvojave të shëndetshme seksuale.

-Shqetësime në çift

Të shikuarit e shpeshtë të pornografisë mund të tensionojë marrëdhëniet, veçanërisht nëse njëri partner nuk ndihet mirë ose i tradhtuar nga zakonet e tjetrit. Kjo mund të krijojë ndjenja pasigurie, xhelozie ose pamjaftueshmërie, duke çuar në konflikte dhe vështirësi në komunikim dhe intimitet.