A e keni menduar pse njerëzit bien në dashuri me njëri-tjetrin? - Gazeta Express
string(62) "a-e-keni-menduar-pse-njerezit-bien-ne-dashuri-me-njeri-tjetrin"

A e keni menduar pse njerëzit bien në dashuri me njëri-tjetrin?

Fun

Gazeta Express

31/05/2023 23:16

Njerëzit që jetojnë afër njëri-tjetrit kanë më shumë gjasa të bien në dashuri me njëri-tjetrin. Kështu, ata kanë mundësinë të takojnë dikë në situata të përditshme, si dhe të shihen shpesh.

Shumë njerëz priren të bien në dashuri me njerëz që janë të ngjashëm me ta – të njëjtat vlera, të njëjtat përvoja jetësore, nivel atraktiviteti të pranueshëm shoqëror të ngjashëm me ta dhe të ngjashëm në moshë.

Lexo Edhe:

Njerëzit dinë të dashurohen me një partner që i ngjan njërit prej prindërve të tyre, të gjinisë së kundërt. Për shembull, një grua mund të tërhiqet nga një burrë që i kujton të atin. Kjo mund të jetë për karakteristikat fizike, si ngjyra e syve apo e flokëve, por edhe për tiparet e karakterit. Fëmijët e prindërve të rinj kanë më shumë gjasa të kërkojnë partnerë më të rinj.

Dhe aroma luan një rol shumë të madh në joshje. Për shembull, gjatë ovulacionit, gratë preferojnë burra që kanë më shumë testosterone. Ose, burrat mund të joshen në mënyrë të pavetëdijshme nga aroma që lëshon një grua gjatë ditëve të saj pjellore.

Një qëndrim i hapur ndaj njerëzve të tjerë është gjithashtu një nga arsyet për të rënë në dashuri. Duket atraktive dhe joshëse.