A e dini se çfarë do të thotë të ju skuqen veshët? - Gazeta Express
string(49) "a-e-dini-se-cfare-do-te-thote-te-ju-skuqen-veshet"

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

15/05/2024 22:45

A e dini se çfarë do të thotë të ju skuqen veshët?

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

15/05/2024 22:45

Sipas shumë studimeve shëndetësore, ekziston lidhje neurologjike midis disa pikave të trupit tonë dhe organeve të brendshme.

Vëzhgimi i veshëve tanë mund të na ndihmojë të njohim gjendjen tonë aktuale shëndetësore apo edhe të parashikojmë problemet shëndetësore në të ardhmen.

Lexo Edhe:

Gjithashtu, veshët mund të na ndihmojnë të kurojmë disa sëmundje.

Doni ta dini se si është e mundur kjo? Gjeni përgjigjet më poshtë:

Veshët mund të shërbejnë në identifikim

Kur lindim, veshët tanë tashmë janë formuar plotësisht. Për këtë arsye, ata mund të përdoren për të njohur dhe identifikuar njerëzit, të ngjashëm me gjurmët e gishtërinjve.

Gjene recesive ose dominante

Sipas studimeve, një llapë veshi e bashkuar (e ngjitur në kokë) është një tipar i trashëguar recesiv. Një llapë veshi e ndarë është një tipar mbizotërues në trashëgimi.

Sëmundje koronare të zemrës – Një rrudhë diagonale në llapët e veshit mund të tregojë se keni sëmundje të arterieve koronare ose mundësinë që ajo të ndodhë së shpejti. Mungesa e vitaminave dhe kalciumit – Nëse veshët tuaj janë të zbehtë, kjo mund të tregojë se keni nivele të ulëta të disa vitaminave ose kalciumit në trupin tuaj.

Probleme me veshkat – Nëse veshët tuaj janë të kuq, kjo mund të nënkuptojë se keni probleme me veshkat.

Çrregullime të trurit – Nëse veshët tuaj janë të kuq të ndezur, mund të jetë një shenjë e humbjes së kujtesës, dhimbje koke të shpeshta ose sëmundje të trurit. Inflamacioni i kërcit të veshit është një simptomë e një sëmundjeje të quajtur polikondriti relapsues.

Refleksologjia e veshit – Refleksologjia e veshit është po aq efektive sa refleksologjia e këmbëve ose pëllëmbëve për lehtësimin e stresit dhe dhimbjes. Më shumë se 200 pika akupunkture në vesh janë të lidhura me organe të ndryshme dhe sistemin muskuloskeletal. Shtypja mbi këto pika mund t’ju ndihmojë të zgjidhni shumë probleme shëndetësore, fizike dhe emocionale. Shumica e pjesëve të trupit dhe organeve përkojnë me fëmijën e palindur në pozicionin e fetusit.

Pikat në vesh – Duke vendosur pinca në këto pika në vesh, mund të shpëtoni nga dhimbjet e vogla në pjesët e mëposhtme të trupit:

1. Shpinë dhe shpatulla

2. Organet e brendshme

3. Nyje

4. Sinuset e hundës dhe fyti

5. Organet e tretjes