A e dini pse vishet ky kostum gjatë diplomimit? - Gazeta Express

Lajme

Gazeta Express

03/12/2020 8:59

A e dini pse vishet ky kostum gjatë diplomimit?

Lajme

Gazeta Express

03/12/2020 8:59

A e dini pse studentët gjatë diplomimit e veshin këtë kostum të veçantë?

Studentët në ditën e diplomimit mbajnë një fjalim para një publiku me një veshje interesante që përbëhet nga një mantel i gjatë dhe një kapelë katërcepëshe.

Veshja e të diplomuarve ka një histori të gjerë. Ndoshta edhe nuk ju ka shkuar në mendje të pyesni, pse ka mbetur kjo lloj uniforme?!

Kjo lloj veshjeje u realizua në shekullin XII, nxënësit dhe mësuesit zakonisht vishnin mantel dhe një kapelë, transmeton Lajmi.net.

Fillimisht kjo ishte një veshje klerikësh, duke qenë se shumë profesorë në atë kohë ishin priftërinj ose murgj.