A duhet të shqetësoheni nëse fëmija juaj ka një dhimbje koke? - Gazeta Express

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

15/04/2021 0:39

A duhet të shqetësoheni nëse fëmija juaj ka një dhimbje koke?

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

15/04/2021 0:39

Ka shumë arsye pse fëmija juaj mund të vuajë nga dhimbja e kokës.

Nga stresi tek shikimi i dobët tek mungesa e gjumit, dhimbjet e kokës vijnë në shumë forma. Mësoni shkakun dhe sjelljen e dhimbjes së kokës do t’ju ndihmojë ju dhe fëmija juaj ta luftoni atë dhe të parandaloni që ajo të ndodhë.

Lexo Edhe:

Në shumicën e rasteve, dhimbja e kokës është për shkak të arsyeve të thjeshta, të tilla si dehidrimi ose stresi, edhe sapo fëmija të marrë kohë për të pushuar dhe shëruar, dhimbja e kokës gjithashtu do të zhduket. Sidoqoftë, në disa skenarë, siç janë ato të përmendura më poshtë, është më mirë të kërkoni këshilla mjekësore.

Dhimbje koke të shpeshta më shumë se një herë në muaj.

Zgjimi me dhimbje koke edhe pasi keni bërë gjumë adekuat.

Dhimbje kokëfortë, e vazhdueshme.

Dhimbjet e kokës që përkeqësohen me kalimin e kohës.

Humbja e vetëdijes.

Simptoma të tjera si të përzier, marramendje dhe dhimbje qafe shoqërojnë dhimbjen e kokës.