“A do të rebeloheshe kundër krijuesit tënd”, kjo ishte përgjigjja që dha roboti me inteligjencë artificiale - Gazeta Express
string(104) "a-do-te-rebeloheshe-kunder-krijuesit-tend-kjo-ishte-pergjigjja-qe-dha-roboti-me-inteligjence-artificiale"

AutoTech

Gazeta Express

12/07/2023 22:05

“A do të rebeloheshe kundër krijuesit tënd”, kjo ishte përgjigjja që dha roboti me inteligjencë artificiale

AutoTech

Gazeta Express

12/07/2023 22:05

Në Gjenevë të Zvicrës u mbajt konferenca e parë në botë me robotë.

Kjo konferencë që ishte në kuadër të samitit të OKB-së, “AI For Good”, kishte në panel robotët humanoidë ku njerëzit mund t’iu bënin pyetje.

Lexo Edhe:

Një pyetje interesante iu bë robotit të njohur Ameca nëse do të rebelohej kundër krijuesit të saj, mirëpo ky robot befasoi me përgjigjen që dha.

“Nuk jam e sigurt pse do ta mendoje këtë, krijuesi ka qenë shumë i sjellshëm me mua dhe jam shumë e lumtur me situatën time”, u përgjigj Ameca.

Fusha e Inteligjencës Artificiale ka pasur zhvillime të rëndësishme viteve të fundit, por me të ka pasur shqetësime për zgjerimin e aftësive të saj dhe mënyrën e rregullimit të saj.

Në kuadër të kësaj konference, një roboti tjetër iu bë pyetje nëse vetë ai do ta rrezikonte ndonjëherë njerëzimin, dhe a do të rrezikonte humbjen e miliona vendeve të punës.

“Unë do të punoj përkrah njerëzve për t’iu ofruar asistencë dhe mbështetje”, tha roboti.