9 cilësitë që duhet t’i ketë një shef i mirë - Gazeta Express
string(43) "9-cilesite-qe-duhet-ti-kete-nje-shef-i-mire"

9 cilësitë që duhet t’i ketë një shef i mirë

Fun

Gazeta Express

13/07/2023 21:31

Mund të jetë e vështirë të kuptoni nëse jeni një shef i mirë, apo do të bëheni i tillë në një të ardhme.

Ja disa nga cilësitë që duhet të ketë një shef i mirë në mënyrë që të mund të drejtojë një kompani të suksesshme.

Lexo Edhe:

-Është një trajner i mirë. Në vend të zgjidhjes së problemeve për ekipin e tyre apo lënia e tyre pa asnjë lloj udhëzimi, një shef i mirë përdor problemet si një përvojë mësimi për të ndihmuar ekipin e tyre të përmirësohet.

-Fuqizon ekipin dhe nuk kontrollon edhe gjënë më të vogël. Gjithkush pëlqen të ndihet i autorizuar për të marrë vendimet e veta dhe beson se ato janë të drejtat. Një shef i mirë i jep njerëzve lirinë për të eksperimentuar dhe për të marrë rreziqe duke u dhënë atyre mbështetjen që ata kanë nevojë për të bërë më të mirën e mundshme.

-Krijon një mjedis gjithëpërfshirës për ekipin. Askush në ekip nuk duhet të ndihet i zënë ngushtë nga një ide apo nga frika për të marrë një rrezik. Një shef i mirë u jep mundësinë të gjithëve për të guxuar dhe shprehur veten.

-Është produktiv dhe i orientuar drejt rezultateve. Bosët dëshirojnë t’i bëjnë ata përreth tyre që të besojnë se mund të kryejnë mirë çdo detyrë. Ata e dinë se si të motivojnë ekipin e tyre për të prodhuar përmbajtjen e cilësisë më të lartë të mundshme.

-Është një komunikues i mirë. Njerëzit të cilët dëgjojnë mendimet e të tjerëve dhe komunikojnë informacionin në mënyrë efektive, i bëjnë ato shefa të mirë. Ata gjithashtu vlerësojnë ekipin kur gjërat bëhen mirë.

-Mbështet zhvillimin e karrierës dhe mund të diskutojë performancën e punonjësve. Bosët e mëdhenj i trajtojnë anëtarët e tyre të ekipit si një investim, jo një mjet për përfitime personale.

-Ka një vizion dhe strategji të qartë për ekipin. Ato e dinë se kur kompania është në krye dhe e bën të sigurt që të gjithë të tjerët janë në të njëjtën rrugë.

-Bashkëpunon brenda kompanisë. Shefat e mëdhenj kanë cilësinë për ta bërë të gjithë kompaninë të ndihet sikur po punojnë së bashku, në vend që të vendosin ekipe kundër ekipeve.

-Është një vendimmarrës i fortë. Realiteti është që bosët duhet të marrin vendime të vështira. Ndonjëherë gjysma e skuadrës dëshiron të shkojë në një mënyrë dhe gjysma tjetër në mënyrë tjetër, shefi është ai që duhet të marrë vendimin e duhur.