7Arte i bashkohet ‘TRANS EUROPE HALLES’ - Gazeta Express
string(37) "7arte-i-bashkohet-trans-europe-halles"

7Arte i bashkohet ‘TRANS EUROPE HALLES’

Arte

Gazeta Express

26/09/2022 16:38

Trans Europe Halles (TEH) është një rrjet evropian i qendrave kulturore, i iniciuar nga qytetarë dhe artistë që mbrojnë dhe promovojnë kulturën. Me rreth 90 organizata anëtare dhe partnerë në të gjithë Evropën, rrjeti funksionon si një forum dinamik idesh, përvojash dhe shkëmbimesh, duke mbështetur anëtarët dhe komunitetin e tyre.

Organizatat anëtare të Trans Europe Halles kanë përvoja dhe njohuri të veçanta se si të transformojnë hapësirat industriale të braktisura në qendra kulturore të gjalla, duke përfshirë dhe angazhuar artistë dhe komunitet. Gjatë këtij viti, 7Arte ka filluar të realizojë projektin “Vizioni i hapësirave industriale të Mitrovicës”, krahas të cilit do të zhvillojë më tej projektin konceptual të titulluar “TrepçArt City”, i cili sugjeron dhe synon rivitalizimin e zonës industriale të Fafos/Trepça, në një hapësirë ​​që do të mbështeste dhe promovonte industrinë kreative, zhvillimin ekonomik përmes bizneseve inovative dhe të qëndrueshme, si dhe do të ruante pjesën më vitale të hapësirës duke i dhënë funksione të reja në përputhje me kërkesat e tregut ndërkombëtar.

Lexo Edhe:

Meqenëse Trans Europe Halles kontribuon në ndërtimin e një të ardhmeje të qëndrueshme për sektorin e pavarur kulturor, përfshirja e organizatës 7Arte në këtë rrjet konsiderohet një hap përpara drejt zhvillimeve të reja kulturore në rajonin e Mitrovicës, si dhe rritjes së bashkëpunimit ndërkulturor në Evropë. niveli.

7Arte u themelua në vitin 2006 dhe synon të mbështesë artistët kosovarë, si dhe të promovojë dhe zhvillojë një kulturë të përbashkët evropiane. Vitet e fundit, 7Arte është dëshmuar të jetë një nga qendrat kulturore më aktive në skenën e pavarur kulturore në Kosovë.

“Vizionimi i hapësirave industriale të Mitrovicës” mbështetet nga Zyra Zvicerane për Bashkëpunim në Kosovë, si dhe nga programi EJA, i menaxhuar nga KCSF.

/Gazeta Express