5G, pritet që ta mbulojë 15 % të tregut global më 2020 - Gazeta Express

5G, pritet që ta mbulojë 15 % të tregut global më 2020

AutoTech

Gazeta Express

21/02/2020 23:14

Sipas një parashikimi të fundit nga “Strategy Analystics”, telefonat me 5G do të kenë një rritje të madhe të dërgesave në nivel global.

Pritet të rritet më shumë se dhjetëfish, nga ajo aktuale, për të arritur në 199 milionë dërgesa në të gjithë botën, që i bie në 15 për qind, transmeton Koha.net.

Më 2019 ishte vetëm në 1 për qind.

Raporti gjithashtu vlerëson se Kina, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Koreja e Jugut, Japonia dhe Gjermania do të përbëjnë 90 për qind të të gjitha shitjeve të telefonave me 5G.