50 pyetjet më të zakonshme gjatë një interviste pune - Gazeta Express

50 pyetjet më të zakonshme gjatë një interviste pune

Fun

Gazeta Express

02/03/2021 1:38

Kur bëhet fjalë për procesin e intervistës, kërkimi i informacionit dhe përgatitja shpesh vendosin nëse ju e kaloni fazën e parë të procesit të rekrutimit apo jo.

Një nga mënyrat më të mira për tu përgatitur për intervistë pune është duke i praktikuar të gjitha përgjigjet e pyetjeve që mund të bëhen në një intervistë.

Për t’ju ndihmuar ja një listë me disa nga pyetjet të cilat rekrutuesit i bëjnë më shpesh. Mund të ushtroni para një interviste si do të përgjigjeni:

Pyetjet më të zakonshme për intervistë:

1. Cilat janë pikat tuaja të forta?

2. Cilat janë dobësitë tuaja?

3. Përse jeni të interesuar të punoni në (emri i kompanisë)?

4. Ku e shihni veten pas 5 vitesh? Po pas 10 vitesh?

5. Përse doni të largoheni nga kompania juaj e tanishme?

6. Përse ka një hapësirë papunësie gjatë periudhës (data) në punën tuaj?

7. Çfarë  mund të ofroni ju që dikush tjetër nuk mund ta bëjë?

8. Cilat janë ato 3 gjëra të cilat menaxheri juaj i mëparshëm donte ti ndryshonte tek ju?

9. A keni mundësi të shpërnguleni në qytet tjetër?

10. A keni mundësi të udhëtoni?

11. Tregoni për një arritje tuajën për të cilën ju jeni shumë krenar?

12. Tregoni një rast kur keni gabuar?

13. Cila është puna që ju ëndërroni?

14. Çfarë  keni dëgjuar për këtë pozicion?

15. Çfarë do të arrinit në këtë pozicion për 30 ditët e para, 60 ditët e par 90 ditët e para?

16. Flisni për eksperiencat tuaja?

17. Flisni për shkollimin tuaj?

18. Përshkruajeni veten tuaj?

19. Më thoni se si e keni përballuar një situatë të vështirë?

20. Përse duhet t’ju punësojmë juve?

21. Përse po kërkoni për një punë të re?

22. Jeni i gatshëm të punoni gjatë fundjavave apo pushimeve?

23. Si do të vepronit me një klient të acaruar?

24. Cilat janë kërkesat tuaja për rrogën?

25. Tregoni në rast kur ju i keni arritur objektivat  e një projekti?

26. Cilët janë konkurrentët tanë?

27. Cili ka qënë mosrealizimi  ynë më i madh?

28. Çfarë ju motivon?

29. Kur jeni i disponueshëm?

30. Cili është mentori juaj?

31. Tregoni një rast kur ju keni kundërshtuar shefin tuaj?

32. Si e përballoni presionin?

33. Si quhet CEO i kësaj kompanie?

34. Cilat janë qëllimet tuaja për karrierën?

35. Çfarë ju zgjon në mëngjes?

36. Çfarë do të thoshin raportet tuaja për ju?

37. Cilat janë pikat e forta dhe të dobëta  të ish-shefit tuaj?

38. Nëse e telefonoj shefin tuaj në këto moment dhe e pyes se cila është  fusha ku ju mund të zhvilloheni, si do të më përgjigjej?

39. A jeni  ju një udhëheqës apo një ndjekës?

40. Cili është libri i fundit që keni lexuar për tu zbavitur?

41. Cilat janë ato vese që ju bezdisin tek kolegët?

42. Cilat janë pasionet tuaja?

43. Cili është website juaj i preferuar?

44. Cfarë ju vë në siklet?

45. Cilat janë disa nga eksperiencat tuaja në lidership?

46. Si do ta pushonit dikë nga puna?

47. Çfarë ju pëlqen më shumë dhe më pak nga kjo industri?

48. A do të punonit  më shumë se 40 orë në javë?

49. Çfarë pyetje nuk ju kam pyetur?

50. Çfarë pyetje keni për mua?/e.o