5 mënyra për të përmirësuar shëndetin e prindërve tuaj të moshuar - Gazeta Express
string(65) "5-menyra-per-te-permiresuar-shendetin-e-prinderve-tuaj-te-moshuar"

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

17/05/2022 19:35

5 mënyra për të përmirësuar shëndetin e prindërve tuaj të moshuar

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

17/05/2022 19:35

Prindërit e moshuar janë paksa si fëmijët, ata kanë nevojë për kujdes.

Nëse dëshironi t’i ndihmoni ata të kenë një mënyrë jetese më të shëndetshme, pastaj të ushtrohen ose të hanë një dietë më ushqyese, nuk keni pse t’i shqetësoni ata. Gjëja kryesore është të kuptoni se çfarë do t’i motivonte ata.

Lexo Edhe:

Burrat dhe gratë janë të ndryshëm kur bëhet fjalë për motivimin shëndetësor. Për shembull, hulumtimi ka zbuluar se femrat priren të jenë më të interesuara për pamjen fizike, ndërsa meshkujt shpesh motivohen nga arritja e mjeshtërisë. Çfarë do të thotë kjo për sa i përket jetës reale? Nëse dëshironi të ndihmoni në motivimin e babait tuaj që të bëhet më i shëndetshëm, angazhoni anën e tij konkurruese ose apeloni në dëshirën e tij për të zotëruar një sjellje specifike të shëndetshme, kjo mund të ndihmojë.

Këtu janë disa këshilla të dobishme:

Mbani mend dhe rikrijoni. A ka luajtur mami (ose babi) sport në shkollë të mesme apo kolegj? Jepuni atyre një shans të mburren për ditët e tyre të lavdisë dhe të kujtojnë se si është të jesh fizikisht aktiv dhe në formë. Më pas motivojini ata të ndihen sërish ashtu duke u kërkuar t’ju mësojnë këtë sport.

Regjistrohu për një event. Nëse prindërit tuaj kanë një anë konkurruese, shikoni nëse ata janë të interesuar të regjistrohen për një ngjarje fitnesi, në internet ose në nivel lokal. Regjistrohuni dhe përdorni këtë ngjarje si një mënyrë për të ndërtuar një marrëdhënie më të fortë.

Planifikoni një aventurë. Nëse buxheti juaj ju lejon, investoni në pajisje ushtrimore në shtëpi që u mundësojnë prindërve tuaj të përjetojnë një destinacion të ri pa hipur ndonjëherë në aeroplan. Disa pajisje stërvitore në shtëpi i ndihmojnë përdoruesit të ecin, të vrapojnë dhe të çiklojnë nëpër botë me stërvitje të personalizuara.

Promovoni miqësi të reja. Të qenit i ftuar për të marrë pjesë në një aktivitet mund të rrisë motivimin për t’u ushtruar. Për shembull, nëse prindërit tuaj kanë miq që shkojnë për shëtitje ose me biçikletë gjatë fundjavave, inkurajojini ata të ftojnë mamin dhe babin tuaj.

Gatim së bashku. Studimet kanë zbuluar se ne hamë ndryshe kur jemi me të tjerët. Në mënyrë të veçantë, ne priremi të pasqyrojmë sjelljen e të ngrënit të njerëzve përreth nesh, pjesërisht sepse na duket shpërblyese dhe pjesërisht sepse duam të jemi të pranuar nga shoqëria. Dhe kështu gatuaj ushqime të shëndetshme me ta.