5 këshilla “të vogla” nga miliarderët - Gazeta Express
string(35) "5-keshilla-te-vogla-nga-miliarderet"

5 këshilla “të vogla” nga miliarderët

Fun

Gazeta Express

13/07/2023 21:38

Gjithkush dëshiron të dijë se çfarë bëri fëmija i pasur që të jetë i suksesshëm. Milionerët japin disa këshilla të mëdha, por për mua, miliarderët janë në një nivel krejtësisht tjetër.

Kam lëmuar supet si të milionerëve ashtu edhe të miliarderëve dhe gjatë viteve, unë kam marrë shumë fjalë të mençura e këshilla.

Lexo Edhe:

Këtu janë pesë këshillat më të mira që kam marrë nga miliarderët gjatë karrierës sime.

1. “Nuk ishte paraja ajo që më bëri të punoja aq shumë”

Është e lehtë të mendosh se një milioner do të donte të jetë një miliarder, sepse të gjithë i duan të hollat. Por ajo që miliarderët më thonë shpesh është se në këtë pikë paraja nuk ka rëndësi. Shumica prej tyre tashmë kanë aq shumë para sa që nuk mund t’i shpenzojnë të gjitha.

Është sfida e ndërtimit të diçkaje të madhe ajo që i motivon ata që të vazhdojmë të punojnë shumë. Paratë janë vetëm një matëse e atij suksesi në këtë pikë.

2. “Vendosmëria, besimi në veten time dhe këmbëngulja më ndihmoi në kohërat e vështira”

Asnjë miliarder nuk është bërë një miliarderi pa disa pengesa gjatë rrugës. Më kanë thënë se vetëm këmbëngulja dhe vendosmëria i inkurajoi ata për të vazhduar, edhe kur shumë nga miqtë e tyre dhe anëtarët e familjes u thanë që të heqin dorë nga ideja e tyre. Ndonjëherë ju duhet të bini ndesh me parimet në qoftë se ju doni që të merrni atë që ju dëshironi.

3. “Të kesh më shumë para mund të ju largojë nga bota”

Disa miliarderë të cilët i kam takuar ishin të hidhëruar nga zotërimi i aq  shumë parave. Ata thonë se zotërimi i tepërt i parave i largon ata nga bota reale. Ata jetojnë në komunitetet e mbyllura dhe fluturojnë me avionë privatë, kështu që kur do t’a takojnë njeriun e zakonshëm në rrugë? Është një mesazh të cilin unë e mora në zemër, dhe bëjë një përpjekje të veçantë për të qëndruar në kontakt me personat mesatar për t’a shmangur këtë ndodhi.

4. “Luksi plaket shpejt”

Mënyra e jetesës së milionerit plaket shpejt. Për miliarderët të cilët takova, emocioni i zotërimit të një makine sportive dhe asaj të një rezidence gjigante shuhet shpejt. Ata thanë se demoni më i madh me të cilin ata u përballën ishte mbajtja e lartë e nivelit të motivimit. Kjo është arsyeja se pse është e rëndësishme për të gjetur diçka mbas së cilës ju jeni të vërtetë të pasionuar. Gjeni diçka që ju përmbush në jetë.

5. “Suksesi i madh merr kohë”

Shumë pak prej miliarderëve që takova ishin djem të rinj dhe gra. Shumë prej tyre kishin para të shpejta, dhe shumë prej tyre i humbën ato para të shpejta po aq shpejt sa i fituan ato. Vetëm një jetë e përkushtimit dhe e përmbushjes do të ju jap shpërblime të cilat ju jeni duke i kërkuar dhe qëllimin të cilin çdo qenie njerëzore e kërkon.

Mos prisni ndonjë mrekulli brenda natës

Ju duhet të mësoni nga më të mirët. Është e pamundur që të keni sukses pa ta. Largohu nga mënyra e juaj për të folur me dikë më të suksesshëm se ju. Zbuloni se çfarë i bën ata të bëjnë tik-tak dhe çfarë i ka ndihmuar ata të bëhen të suksesshëm. Perspektivat e ndryshme mund të çojnë në zbulime më të mëdha në jetë. (Entrepreneur)