45 vjet nga kupola e parë e Bibliotekës Kombëtare - Gazeta Express
string(49) "45-vjet-nga-kupola-e-pare-e-bibliotekes-kombetare"

Arte

Gazeta Express

27/06/2022 16:22

45 vjet nga kupola e parë e Bibliotekës Kombëtare

Arte

Gazeta Express

27/06/2022 16:22

Më 23 qershor 1977, gazeta më e madhe e kohës “Rilindja”, raportoi se në objektin e Bibliotekës Universitare dhe Krahinore, sot Bilbioteka Kombëtare “Pjetër Bogdani”, u vendos kupola e parë ikonike.

Prej 99 kupolave, e para e vendosur më 22 qershor, u bë lajm, pasi ishte vendosur në një prej objekteve më të rëndësishme të kohës.

Lexo Edhe:

Kupola ishte prodhim i kompanisë “Kopershmit” nga Hamburgu i Gjermanisë. Aty ndër të tjera thuhej se kupolat tjera do të vendoseshin deri në fund të korrikut të ’77-s, dhe se i gjithë objekti do të inaugurohej më 29 nëntor 1977. Por, objekti u lëshua në përdorim më 1982.

Arkitekt i këtij objekti ishte kroati i njohur Andrija Mutnjakoviq./Na ishte nje here

/Gazeta Express