4 “sekrete” për të tharë rrobat më shpejt në dimër - Gazeta Express
string(48) "4-sekrete-per-te-thare-rrobat-me-shpejt-ne-dimer"

Shqiperi

Gazeta Express

07/12/2022 22:30

4 “sekrete” për të tharë rrobat më shpejt në dimër

Shqiperi

Gazeta Express

07/12/2022 22:30

Dimri ka ardhur dhe bashkë me të kthehen problemet klasike të përditshmërisë sonë. Një prej tyre ka të bëjë me tharjen e rrobave në ditët e ftohta dhe të lagështa, të cilat me të vërtetë mund të zgjasin më shumë se dy ose tre ditë.

Nëse tharësja nuk është një zgjidhje e mundshme, mund të ndiqni 5 hapat e mëposhtëm për të parë një ndryshim spektakolar në kohën e tharjes së rrobave tuaja.

Lexo Edhe:

1.Mos e “mbingarkoni” lavatriçen

Sigurohuni që në çdo larje të vendosni më pak rroba, pasi kur e mbushim në lavatriçe, grumbullohet ujë që është i vështirë për t’u thithur në procesin e tharjes.

2. Shtroni rrobat menjëherë

Nëse e keni zakon të keq që t’i lini rrobat në lavatriçe ose në lavaman për orë të tëra, përpiquni ta shmangni atë që tani. Vendosini rrobat menjëherë në raftin e tharjes.

3. Gjithmonë drejt te litari i rrobave

Asnjëherë mos i vendosni rrobat të palosura pasi kjo do të dyfishojë kohën e tharjes. Maja hekuri nga skajet dhe pantallonat nga këmbët dhe asnjëherë nga pika e rripit, pasi kjo kërkon më shumë kohë për t’u tharë.

4. “Po” për dehumidifikuesin!

Nëse përhapeni në ambiente të mbyllura, një dehumidifikues është pikërisht ajo që ju nevojitet. Mbyllni derën e dhomës ku keni vendosur rrobat të thahen dhe në mëngjes… nuk do t’u besoni syve!