23 vjet pa aktorin Shani Pallaska - Gazeta Express

23 vjet pa aktorin Shani Pallaska

Arte

Gazeta Express

13/01/2022 15:32

Aktori i njohur kosovar Shani Pallaska, mbetet një ndër figurat e shquara të kinematografisë shqiptare, shkruan KultPlus.

Ai ishte aktor i teatrit, filmit televiziv, dhe ekranit të madh. Ai u lind në Gjakovë më 1928, por artin e tij e përkreu në Teatrin Krahinor të Prishtinës (TKP) dhe në studion filmike Kosovafilmi.

Lexo Edhe:

Bashkë me aktorët Abdurrahman Shala, Istref Begolli dhe Muharrem Qena, Shaniu ishte pionier i aktrimit kosovar. Pas suksesit në Kosovë, Shaniu morri pjesë edhe në projekte filmike në pjesë tjera të ish-Jugosllavisë. Vdiq në Prishtinë më 13 janar 1999.

Filmografia:

Era e mollës (1995)

Tre vetë kapërcejn malin (1981) (TV)

Gjurmët e bardha (1980)

I ikuri (1980) (TV)

“Kur pranvera vonohet” (1980) (Mini seri televizive)

“Era e Lisi” (1979) (Mini seri televizive)

Epoka para gjyqit (1978) (Dramë televizive)

Poseta u noci (Vizite në Natë) (1978)

Duke pritur Godon (1977)

E kafshoja terrin (1977) (TV)

Crveni udar (Sulmi i Kuq) (1974)

Hleb (Bukë) (1973) (TV)

Si të vdiset (1972)

Të ngujuarit (1971) (TV)

Uka i Bjeshkëve të Nemura (1968)

Kapedan Lleshi (1960)

Atje ku nuk lind dielli (1996).