17 Nëntor Dita Botërore e Lindjeve të Parakohshme - Gazeta Express

Shneta

Gazeta Express

17/11/2021 11:15

17 Nëntor Dita Botërore e Lindjeve të Parakohshme

Shneta

Gazeta Express

17/11/2021 11:15

Lindja e parakohshme është shkaktari kryesor i vdekshmërisë tek të porsalindurit dhe mund të shkaktojë probleme shëndetësore kronike të mushkërive, vonesa në zhvillim dhe paralizë cerebrale.

Lindje e parakohshme e bebit, konsiderohet lindja përpara javës së 37-të të shtatëzanisë, pavarësisht peshës së tij.

Lexo Edhe:

Për parandalimin e lindjes së parakohshme është e rëndësishme që gjatë shtatëzanisë gruaja të ndjekë një stil jetese të shëndetshëm, bazuar në një dietë ushqimore të pasur dhe duke ndjekur në mënyrë të rregullt rekomandimet e mjekut.

Statistikat tregojnë se shifrat e lindjeve të parakohshme kanë pësuar rritje.

Ndaj dhe dita Botërore e Bebeve prematurë është për të luftuar dhe tërhequr vëmendjen ndaj problemeve dhe dhimbjes që ajo shkakton.

Për termine kontaktoni në inbox ose në numrat e telefonit 038 221 661 ose 049 513 513.

Spitali Amerikan, Përqafoje Jetën!

https://www.facebook.com/SpitaliAmerikanKosove/ – Facebook

https://www.instagram.com/spitaliamerikanprishtine/?hl=en – Instagram

https://ks.spitaliamerikan.com/ – Web