15 shpikjet ushtarake që ndryshuan botën - Gazeta Express
string(40) "15-shpikjet-ushtarake-qe-ndryshuan-boten"

AutoTech

Gazeta Express

23/09/2022 2:12

15 shpikjet ushtarake që ndryshuan botën

AutoTech

Gazeta Express

23/09/2022 2:12

Që nga formimi i ushtrive të para, vendet kanë investuar shumë në kërkime dhe zhvillim për të mposhtur armiqtë e tyre.

Në vitin 2018, vetëm SHBA shpenzoi mbi 42 miliardë dollarë në ndjekjen e teknologjive të reja.

Lexo Edhe:

Edhe pse fillimisht supozohej të kishin aplikime ushtarake, shumë prej tyre rezultuan të kishin edhe përdorime civile. Në fakt, disa nga gjërat në të cilat mbështetemi më shumë në jetën tonë të përditshme i kanë rrënjët në këto projekte dhe, pa to, bota do të ishte shumë ndryshe.

Nga përgatitja e ushqimit, tek reagimi ndaj emergjencave, udhëtimet dhe madje edhe parashikimi i motit, këto janë 15 shpikjet më të mahnitshme ushtarake.