13 sëmundjet që mund të shfaqen si pasojë e mungesës së vitaminës D - Gazeta Express

13 sëmundjet që mund të shfaqen si pasojë e mungesës së vitaminës D

Shneta

Gazeta Express

20/06/2020 14:39

A e dini që vitamina D është shumë e rëndësishme për trupin e njeriut?

Fatkeqësisht shumica e “profesionistëve shëndetësorë” ju thonë që të shmangni rrezet e diellit sepse mund të shfaqet kanceri në lëkurë, transmeton lajmi.net.

Kjo ndodhë sepse këta “profesionistë” nuk e kuptojnë që vitamina D ndihmon lëkurën që të parandalojë kancerin në lëkurë, shkruan anyavien. Vitamina D mund të shërojë edhe sëmundjet e zemrës, diabetin dhe sëmundjet tjera kronike.

Këto janë sëmundjet që mund të shfaqen si pasojë e mungesës së vitaminës D.

Dëmtime në eshtra

Sëmundje frekuentuese

Dhimbje në muskuj

Inflamacion

Astmën

Depresionin

Sëmundjet e zemrës

Presionin e lartë të gjakut

Artriti reumatoid me RA.

Sklerozë të shumëfishtë

Kanceri

Sëmundja periodontale

Diabeti

Fatkeqësisht, është e vështirë që të merrni vitaminën D nga një dietë normale. Është i vendosur thellësisht në mishin e peshkut, tuna, salmon dhe mackerel. Disa kërpudha si reishi kanë gjithashtu shumë vitamin D.