12 pacientë me COVID po trajtohen në Spitalin e Pejës, njëri nga ta në gjendje të rëndë - Gazeta Express

12 pacientë me COVID po trajtohen në Spitalin e Pejës, njëri nga ta në gjendje të rëndë

Lajme

Gazeta Express

29/09/2020 9:28

Në Spitalin e Përgjithshëm në Pejë që nga dje sipas vendimit të Qeverisë së Republikës së Kosovës ka filluar ofrimi i të gjitha shërbimeve shëndetësore që ishin ndërprerë si pasojë e Pandemisë, bën të ditur ky spital në faqen zyrtare në Facebook.

Gjatë 24 orëve të fundit në Spitalin e Përgjithshëm në Pejë, 226 pacientë kanë kryer analiza, që në total kanë bërë 3.261 analiza.

203 pacientë kanë marrë trajtim emergjent shëndetësor dhe nga këta 16 pacientë janë shtrirë për trajtim të mëtutjeshëm.

Tri lindje kanë qenë gjatë 24 orëve të fundit në Spitalin e Përgjithshëm në Pejë. Një lindje kanë qenë normale dhe dy me prerje cezariane. Kanë lindur 3 foshnja, të gjithë të gjinisë mashkullore.

Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 7 operacione

Një pacient me COVID-19 është shëruar gjatë 24 orëve të fundit. Aktualisht po trajtohen 12 pacientë me COVID-19. Sa i përket gjendjes së pacientëve: 8 pacientë janë në oksigjeno-terapi, një prej të cilëve është në gjendje më të rëndë.