1 në 5 nëna raportojnë se askush nuk i pyet nëse janë mirë - Gazeta Express
string(58) "1-ne-5-nena-raportojne-se-askush-nuk-i-pyet-nese-jane-mire"

Shneta tjera

Gazeta Express

15/10/2021 23:32

1 në 5 nëna raportojnë se askush nuk i pyet nëse janë mirë

Shneta tjera

Gazeta Express

15/10/2021 23:32

“Si fle fëmija juaj”, “Kur lindni”, “A është ky fëmija juaj i parë?”, “Çfarë po bën fëmija juaj” dhe pyetje të tjera të tilla që ndoshta i keni dëgjuar. Por sa ju pyesin vërtet nëse jeni mirë.

Jeta juaj dhe jeta e përditshme mund të kenë ndryshuar në mënyrë drastike, por pak do të pyesin nëse jeni mirë. Në fakt, sipas një sondazhi amerikan, rreth 20% e nënave të reja ndihen indiferente.

Lexo Edhe:

Sondazhi u krye për aplikacionin FitTrack dhe zbuloi se 1 në 5 nëna ndihen të neglizhuara dhe askush nuk i pyet nëse janë mirë dhe si e menaxhojnë këtë ndryshim të madh në jetën e tyre.

Edhe ky diskutim duhet të bëhet, veçanërisht në një kohë kur flitet gjithnjë e më shumë për shëndetin mendor.

Si të ndihmoni një nënë të re

Pyete atë nëse ajo ka nevojë për ndihmë

Shkoni të hani, sepse kur duhet të ushqeni të porsalindurin çdo tre orë, ajo me siguri do të harrojë që duhet të hajë gjatë ditës.

Mos komentoni nëse ajo duket e lodhur ose e rraskapitur. Ai e di atë pa e thënë.

Mos e komentoni peshën e saj sepse është gjëja e fundit që e shqetëson tani./abcnews.al