Zgjedhjet e jashtëzakonshme në veri, qytetarët presin jetë më të mirë


Gazeta Express
19 Maj 2019 9:01

Qytetarët e veriut të Mitrovicës që nga hapja e vendvotimeve kanë nisur të shfrytëzojnë të drejtën e tyre për të votuar. Ata mendojnë që zgjedhjeve duhet t’i përgjigjen sa më shumë në numër dhe të vendosin për një të ardhme më të mirë për ta, por ka edhe të atillë që thonë se ajo pjesë është e tyre.

Dushanka Petroviq thotë se ka lindur në veri dhe se kjo pjesë është e tyre.

“Unë pres nga këto zgjedhje se do të bëhet mirë. Jam e lindur këtu dhe kjo pjesa veriore është e jona dhe nëse dikush mendon me marrë këtu, unë jam këtu dhe familja ime kemi lindur këtu, dhe mendoj që do të bëhet mirë “, ka thënë ajo.

Kurse, Nada Gjukiq shpreson se të bëhet më mirë dhe se Kosova të mbetet serbi. Edhe Vllaiq Dragolub pret nga këto zgjedhje që të bëhet më mirë për të gjithë.

Të drejt vote kanë 57.983 persona në 87 vendvotime, apo 970 votues më shumë në krahasim me zgjedhjet lokale të 22 tetorit 2017.

Zgjedhjet e jashtëzakonshme po mbahen në Leposaviq, Zubin Potok, Zveçan dhe Mitrovicë Veriore, pas dorëheqjes së kryetarëve atje shkaku i taksës prej 100 përqind ndaj produkteve me origjinë nga Serbia.

Për zgjedhjet në veri garojnë 12 kandidatë nga Partia Demokratike e Kosovës, Lëvizja Vetëvendosje dhe Lista Serbe.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në këto katër komuna ka angazhuar rreth 670 komisionarë. Ndërkaq, numri i vëzhguesve të akredituar nga ana e KQZ-së dhe të cilët do të mund të përcjellin votimin është rreth 500 vëzhgues. Këta vëzhgues përfaqësojnë dy parti politike, dy misione ndërkombëtare, dy zyre ndërlidhëse, 12 ambasada, dy organizata jo-qeveritare ndërkombëtare, katër organizata jo-qeveritare vendore dhe 16 shtëpi mediale.

Te fundit


Kthehu lart